IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

40-метра по-близо до Господ

8 януари 2013 09 00

Църква в Грузия предлага много адреналин на посетителите си

Снимка: worldfortravel.com

Снимка: worldfortravel.com

Не всички хора си падат по разглеждането и посещаването на църкви и манастири, но някои свети места са по-специални и привличат окото не толкова с иконите и кръстовете, а с легенди, местоположение и форма.

Устроени сме да вярваме, че колкото по-близо до небето сме, толкова по-близо сме и до Господ. Грузинците се приближават с цели 40 метра до него, защото на територията на страната се намира една малка, китна църква, която е разположена на върха на огромен камък. За да я достигне, човек, трябва да се изкачи по вита и опасна метална стълба и да се надява да не падне.

Може би това е един вид изпитание, което да покаже дали християнинът е грешник? Успели да се покатерят до светата обител твърдят, че там горе, човек се чувства облекчен, спокоен и сякаш намира истинското си АЗ.

Църквата се намира в западната част на Грузия в село Катчи Чиатура (Katshi Chiatura ). В действителност там има две църкви – едната е построена през 5-ти век, а другата през 6-ти. Те са възстановени, благодарение на един свещеник и брат му Максим, който и до днес работи там.

Вижте чудатата християнска обител в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Някой си ( преди 11 години )
Чистата вяра кара хората да вършат чудеса...толкова дълга метална стълба и така си стои-ето какво е да няма наблизо ***...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар