IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-отдалеченият луксозен хотел в света

19 февруари 2013 09 40

Остров Рапа Нуи крие не само богата природа и култура, но и един приказен петзвезден хотел

Снимка: explora.com

Снимка: explora.com

През 2007 г. там отваря врати 5-звезден хотел с името Explora Rapa Nui. Комплексът е разположен на върха Te Miro Oone и има изглед към целия океан. Той се намира на 8 км от Наnga Roa – най-известното място на острова. Преди разкопките инвеститорите са задължени да докажат, че мястото не застрашава историята и археологическите ценности на острова. Природата също остава непокътната около хотела.

Сградата прилича малко на студентско общежитие заради облата си архитектура, но по разкош и лукс не може да има никакво сравнение. Хотелът разполага с 30 стаи – всички изградени по начин, който осигурява лично пространство и спокойствие на гостите. Всяка стая има малък хол, хидромасажна баня и легла, осигуряващи дълбок сън и почивка в края на деня.

В комплекса има още СПА-отделение, басейн, бюро за туристически атракции и турове, масажна зала, хидромасажна стая, магазини.

Ако решите да си починете в Рапа Нуи, можете да се превърнете в един малък историк или археолог. За туристите се правят специални изследователски турове, които са напълно безопасни, но позволяват на чужденците да се запознаят от първа ръка с историята и културата на местното население.

Как да стигнете до Рапа Нуи?

Както вече разбрахте, трябва да пропътувате хиляди километри. Най-лесно е да стигнете до Сантяго, Чили и оттам да вземете полет до острова, който продължава около пет часа.

Вижте невероятното бижу на края на света галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари