IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На круизен кораб без морска болест

8 август 2013 07 10

В Южна Корея може да се радвате на вълните от кораб, но на брега

Снимка: flickr

Снимка: flickr

Иска ви се да отседнете в круизен кораб, но имате страх от морските ширини... а може би дори и морска болест?! Има едно местенце в далечна Южна Корея, което може да сбъдне тази ваша мечта.

Става въпрос за круизен кораб, който има изглед към водата, но не се намира в нея. Той се е превърнал в луксозен хотел и е първия по рода си. Името му е Sun Cruise Resort & Yacht и е позициониран на крайбрежна скала в градчето Jeongdongjin – градът с най-добра гледка към изгрева според visitkorea.com.

Необичайният хотел е дълъг 145 метра и висок 45 метра. Излизането му от водата е малко мистериозно и до ден днешен не е ясно как точно е бил преместен до настоящото си местоположение.

Хотелът разполага с 211 стаи и тежи над 30 000 тона. На кораба има ресторант, нощен клуб, караоке и басейн с морска вода. В него може спокойно да провеждате и бизнес-срещи, тъй като разполага с шест конферентни зали.

Комплексът е проектиран да даде на туристите реалистично усещане, че са на круизен кораб, само че без да се сдобият с морска болест. Въздушни говорители възпроизвежда звуци на вълните трясък около кораба и дори може да чуете птиче писукан.

Sun Cruise Resort & Yacht отваря врати през 2002 г. и оттогава до днес е една от най-големите забележителности в Южна Корея.

Вижте как изглежда в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари