IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Ейлат делфините ви канят в своя свят

28 август 2013 07 45

Делфиновият риф кара хората да се борят за вниманието на делфините

Снимка: worldfortravel.com

Снимка: worldfortravel.com

Няма дете, което да не се радва на делфините, а и по-възрастните инстинктивно им симпатизират, знаейки от малки, че тези бозайници са от добрите животни, които дори помагат на хората. Делфинът е считан за едно от най-умните животни, а подходът му към малчуганите е повече от трогателен. Казват, че да плуваш с делфините, е сред най-незабравимите изживявания, но за съжаления, това е лукс, който се среща на по-екзотични места.

В случай, че имате път към Израел, непременно се отбийте до град Ейлат. Той се намира в най-южната част на Израел, в пустинята Негев, на тясната израелска крайбрежна ивица на Червено море. Там е има едно чудато местенце, наричано Делфиновия риф. От името му става ясно, че там има делфини, само че не са в аквариуми, а плуват на воля.

Животните от малки имат контакт с треньори и въпреки това свободната им воля ръководи живота им. Туристи могат да си поиграят или поплуват с тях, но само ако делфините имат желание за това. Те не идват по сигнал от свирка и подмамени от кофа с риба или друга храна. Те идват при посетителите по собствено желание.

В Делфиновия риф посетителите могат спокойно да осъществят контакт с бозайниците, стига те да ги поканят в света си. По-често те откликват на детския повик. Там дори има развита програма за работа между делфини и малчугани със специални нужди.

Рифът има частен плаж, на който туристите събират тен и се наслаждават на техните движения и игри. Мястото разполага и с ресторант и подводен център с фотографии. Освен това в Делфиновия риф ви очакват и няколко специални „релаксиращи басейна", в които лягате, а подходяща музика ви помага да отпуснете всеки мускул от тялото и едновременно с това и съзнанието си.

Хвърлете един поглед на Делфиновия риф в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари