IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sun City – изкушението на Южна Африка

2 септември 2013 05 30

В сърцето на джунглата се крие голямо бижу, което може да ви предложи всичко необходимо за една истинска почивка

Снимка: bushwillow.blogspot.com

Снимка: bushwillow.blogspot.com

Пътувайки из сухите пустинни райони на Южна Африка, човек остава с впечатлението, че това е страна, която не може да предложи много освен друга култура и диви места и животни. И докато хиляди туристи са ръководени от идеята да направят незабравимото сафари там, малко отиват с нагласата да се потопят в лукс и разкош.

Защо точно в Южна Африка?

Защото там се намира уникалният почивен комплекс Sun City. Той се намира на два часа от Йоханесбург близо до град Рустенбург. Ултралуксозното място отваря врати през декември 1979 г. и съдържа няколко 5-звездни хотела, голф игрища, басейни, воден парк, условия за параплаване, барове, казина, нощни клубове, магазини, ресторанти, детска ясла и още куп атракции, които си струват всеки похарчен долар.

За няколко години дестинацията се превръща в ключова за туристи от цял свят и големи звезди избират мястото за своята почивка. Сред тях са имената на Франк Синатра, Елтън Джон, Сара Брайтман, Тина Търнър, Чарлийз Терон (която е южноафриканка) и др.

През 70-те години на миналия век Sun City е домакин на редица боксови мачове в тежка категория, което допринася за популярността му.

Доста от хотелите и другите сгради в комплекса са построени значително по-късно. Една от тях е хотелът Lost City, чието създаване струва 170 милиона долара. Той е завършен за 28 месеца и е отворен за посетители през 1992 г.

Южноафриканската перла е локализирана в сърцето на джунглата. Тя е заобиколена от буйна растителност и вода, тъй като освен внушителните басейни в площта има и много фонтани. Екстериорът включва и скулптури във формата на животни, гравирани лъвски глави по стените на сградите, красиви мозайки, а в хотелите тузарската атмосфера е постигната с гигантски гоблени и кристални полилеи.

Освен в казиното и водния парк, времето си може да прекарате и в сафарита, каране на АТВ, езда, колоездене, каране на джет, ветроходство.

В Долината на вълните, която е непосредствено до комплекса, има 13 водопада, градини, пропасти и мостове за авантюристи. Куражлиите могат да опитат „Храма на куража", което е изключително опасен преход, спускащ се от планината до водния басейн в подножието ѝ.

И колкото и атрактивно да ви звучи престоят в комплекса, не забравяйте, че всичко се плаща. Стаите започват от 350 долара, като атракциите се таксуват допълнително.

Преценете дали ще се изкушите с един поглед в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

natasha.miteva.1 ( преди 10 години )
Бях в Сан сити през 12.2010 г. Заслужава си да се види.Много красиво място.Има голф игрище и ферма за крокодили.Хотелите са супер луксозни.Храната е страхотна.Намира се в планината Пиланесбърг.Качила съд доста снимки от там в гугъл ърт.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар