IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-забележителните каньони в света

14 октомври 2013 06 00

Площта на тези природни чудеса може да бъде измерена, но не и тяхната красота

Снимка: Flickr

Снимка: Flickr

Гранд каньон е една от най-големите забележителности на САЩ. Всяка година хиляди туристи посещават каньона, удивлявайки се на чудесата на природата. Макар че Гранд каньон е първенец по големина, трудно може да се прецени кой е най-красив.

Безспорно каньоните са едни от най-невероятните чудеса на природата. В света има много от тях и всички те впечатляват със своята гледка и мощ. Всеки каньон може да предизвика учудване и удивление, не само с богатата си геоложка история, но и с начина, по който човек се чувства на негова територия.


Стръмни скали, тесни долини, реки – всеки човек, любител на природата, трябва да види поне един величествен каньон през живота си. Качването на подобни места обаче не се препоръчва за хора, които имат страх от височини, тъй като някои каньони имат височина от почти 3000 метра.

Част от най-забележителните каньони в света се намират на различни континенти – Северна Америка, Азия и Африка. Влезте в нашата галерия и разберете кои са те.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари