IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екзотични бягства отвъд Дубай

14 ноември 2013 07 30

Представяме ви най-добрите кратки пътувания из Обединените арабски емирства

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В близост до луксозния курорт Six Senses Zighy Bay (намира се от другата страна на границата с Оман) можете да разгледате околностите и пустинята с парапланер.
На 20 км от Дубай, в град Ал Айн, емирство Абу Даби, пък се намира истински оазис, направен изкуствено, чрез напоителна система. Това е място, подобно на джунгла с различни насаждения. Градините са отворени за обществено ползване, а освен това изглеждат като излезли от филм за Аладин от приказките.

Около 300 километра на юг от Дубай, в Абу Даби, се намира пясъчната пустиня Лива. Най- луксозният от трите хотела сред дюните тук е „Qasr Al Sarab Desert Resort“.

В Близкия изток също си имат фиорди, подобни на онези в норвежкия север. Въпросната зона се нарича Мусандам и е на 200 километра северно от Дубай на върха на Арабския полуостров. Това е мрежа от фиордоподобни потънали долини, които проникват в планински терен. Можете да ги разгледате на борда на дървени плоскодънни лодки. Тук се намират някои от последните изолирани рибарски селища в ОАЕ. Град Касаб е вратата към проучването на фиордите.

Дубай не е единственото място в Емирствата, където има големи туристически атракции. Абу Даби обикновено се счита за по-малко интересният от двата града, но тук се намира остров Яс, където се провежда състезанието от Формула 1 „Гранд При Яс Марина“. На острова има много хубав увеселителен аквапарк, безупречно голф игрище и няколко петзвездни хотела.

Вижте няколко снимки на тези дестинации в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари