IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да спиш сред рибите

12 декември 2013 07 30

Първият плаващ хотел отвори врати в Занзибар

Снимка: Jesper Anhede

Снимка: Jesper Anhede

На много места по света има петзвездни луксозни хотели с невероятен дизайн и цял арсенал от удобства. При престоя в тях обаче липсва тръпката от нещо ново, нещо интересно и предизвикателно. Тръпката, каквато човек може да изпита, отсядайки в хотел с подводни стаи, например.

Подобни места вече има на Малдивите, в Дубай, Фиджи и в Стокхолм.

От месец ноември 2013 година Африка също може да се похвали със своя първи хотел с подводна стая. Магическото място се намира на райския остров Занзибар. Мястото е избрано неслучайно, тъй като Занзибар е известен със своите бели плажове, тюркоазено сини води и зашеметяващ морски живот. Само си представете удоволствието от това да спите в стая сред Индийския океан, а около вас да плуват различни цветни риби!

Уникалният хотел Манта Ризорт се намира на остров Пемба, който е част от архипелага Занзибар. Невероятното място е проектирано от шведа Микаел Генберг, а зад създаването на хотела стои екип от фирмата Genberg Underwater Hotels. Именно Микаел Генберг е човекът, построил първата подводна хотелска стая в средата на шведско езеро.


Новото занзибарско съкровище е закотвено само на 4 метра под повърхността на океана. Плаващата подводна стая включва три нива.

Първото е покривът, върху който гостите на хотела могат да се излежават през деня, събирайки тен, а вечерта – да се наслаждават на нощното небе, обсипано с хиляди звезди.

Втората част е палубата, която се намира на нивото на морското равнище.

Третата част е същинската – спалня с прозорци, откриващи перфектна гледка към близкия коралов риф и десетките видове риби.

През нощта подводните прожектори около прозорците на спалнята привличат морските обитатели, включително октоподи и скатове. В този момент човек се чувства сякаш е част от това магическо морско приключение. Цената за една нощ в подводната стая е 1500 долара за двама души и 900 долара за един човек.

Влезте в нашата галерия и разгледайте първата африканска подводна стая.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари