IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местата, където заставате на ръба на света

7 февруари 2014 14 10

Дестинации, където ще се почувствате като Марко Поло или Христофор Колумб

Нордкап; Снимка: nordnorge.com

Нордкап; Снимка: nordnorge.com

Преди векове хората са вярвали, че Земята е плоска и едва ли не, че могат да паднат от нея, ако достигнат някоя от крайните ѝ точки. Днес обаче всичко стои по различен начин. Всички знаят, че Земята е кръгла и умишлено търсят интересни места, на които да се почувстват сякаш стъпили на ръба между земята и пропастта.

За щастие на авантюристите, съществуват места, на които всеки човек може да се почувства като Марко Поло или Христофор Колумб. Ако и вие сте ентусиасти и търсите силна тръпка и неописуемо преживяване, със сигурност трябва да се спрете поне на една от дестинациите, където може да застанете на ръба на света.


Повечето такива места се намират на хиляди километри от България. Най-близкото е едно невероятно кътче в Норвегия, наречено Нордкап. Дестинацията действа като привлекателна сила за много туристи. Кой би устоял на това да стои над повече от 300 метра над океана, възхищавайки се на безкрайното небе и известните северни светлини?

Влезте в нашата галерия, за да разберете кои са другите вълнуващи места, след които сякаш светът свършва.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Edna ( преди 10 години )
Разбира се, че и в България има такива места. На Камен Бряг и на Калиакра си точно на ръба на света. И на Мусала. Мислете като превеждате и адаптирайте за България, повече ще се чете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар