IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транссибирската железница – най-дългата в света

24 февруари 2014 11 50

Линията свързва столицата на Русия – Москва с далечния източен град Владивосток

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Русия е обширна земя с множество атракции и забележителности, а определено една от тях е транссибирската железница. Това е най-дългата железопътна линия в света и е истински инженерен шедьовър, който свързва столицата на Русия – Москва с красивия източен град Владивосток (на границата с Китай И Северна Корея).

Железопътната линия прекосява 7 часови зони, които покриват 9289 км. Тя осигурява транспорт от единия край на страната до другия по дължина и играе много важна роля в икономиката на Русия. Маршрутът на жп линията прекосява цял Сибир и стига до Тихия океан. Линията е била построена в периода 1891-1903 г., с цел да се осигури по-добра отбрана на руските тихоокеански територии.

Другата причина железницата да бъде построена е, че в Сибир през 19-ти век е нямало достатъчно подходящи транспортни и търговски пътища. Процесът на изграждане на жп линията е започнал от двата края на страната, докато двете линии в крайна сметка се срещат по средата.

В момента този маршрут е един от най-лесните, евтини и удобни за туристите, преминаващи през тази огромна страна. Влакът пътува напред-назад 15 дни, като минава през невероятно живописни места. Между месеците май и септември на борда му се предлага изхранване от типа „ол инклузив“, но билетът в купе за двама струва 15 хиляди долара.

Вижте снимки на луксозния влак в галерията ни!

Снимка: adst.org

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )