IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На почивка в най-малката африканска държава

23 февруари 2014 10 50

Добре дошли в Гамбия!

Снимка: baldhiker.com

Снимка: baldhiker.com

Република Гамбия е държава в Западна Африка. Тя е най-малката страна на африканския континент. Разположена е около река Гамбия, а столицата ѝ е град Банджул. Температурата през цялата година е между 23 и 27 градуса. Равнинната държава граничи със Сенегал и Атлантическия океан.

Основната туристическа зона на Гамбия е крайбрежната ивица. Там има плажове, барове и ресторанти, някои от които много добри. Страната има репутацията на Коста дел Сол (Испания) на Африка: евтина и весела дестинация, но малко посредствена.

Второто обаче няма да важи, ако отседнете в плаващите бунгала „Mandina Lodges“, които се намират в реката и по-точно в сърцето на свещена мангрова гора. Те предлагат добро настаняване на сравнително евтина цена, храна от най-висок клас и обслужване на доста прилично ниво.

Плаващите екокъщички са само девет, но осигуряват едно наистина магическо преживяване на скрито от цивилизацията място. Бунгалата са прости, но стилни и удобни. Комплексът предлага и басейн, в случай, че не искате да се къпете във водите на реката. Забавленията тук са разходки в гората с местен водач, ходене до местните села и пазари, до безлюдните плажове на океана, плаване с кану по реката, наблюдение на птици или бабуини (вид пакостливи маймуни).

В този оазис със сигурност ви очаква истински релакс и без наличието на спа център. Самият факт, че по цял ден можете да си лежите в леглото, покрито с балдахин от муселин, да усещате лекото движение на платформата под къщата, да чувате шумоленето на листата и плисъка на водата, вечер да се взирате в множеството звезди на африканското небе от малката си веранда, са достатъчни, за да си починете истински.

Вижте снимки на комплекса в Гамбия в нашата галерия!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари