IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващият оазис в Чад

2 май 2014 10 30

Guelta d' Archei представлява истинско зоологическо чудо

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

По скалите пък се виждат скални рисунки, датиращи още от кватернера (ледена) епоха, които са свидетелство за възрастта на водоема. Оазисът се намира далеч от отъпканите пътеки, по които минават търговците. Достигането дотук изисква най-малко 4-дневно дълго и мъчително пътуване от Нджамена, столицата на Чад.

Вижте снимки на оазиса в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
красиво е, разгледах снимките!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Добри Колев ( преди 10 години )
Страшен оазис, няма що. Нилските крокодили се хранели с изпражненията на камилите, образно казано. Отиваме там на плаж. Ще бъде готино. А като ни омръзне, ще се отбием до съседния бежански лагер, в който живеят 250х. души, за да помогнем за изхранването на бежанците, защото храната и водата там се носят от другия край на света от тези, които чрез прекрасната си икономическа политика доведоха Африка дотам, че да разчита не на собственото си земеделие, а на помощите от развитите държави. Така де, нещо от сорта:"Вие не отглеждайте нищо, за да могат нашите фермери да си продават стоката по света, а ние като благодарност ще ви храним някак си". А, забравих, как ще стигнем дотам? Може би хунвенбинските мюсюлмански племена наоколо ще ни осигурят достъп, като минем през земите им?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
=/= ( преди 10 години )