IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странният град Фарафра в Египет

17 юни 2014 10 29

Той се намира в близост до Бялата пустиня

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Ако сте планирали пътуване до Египет в скоро време, но не знаете на кои забележителности (изключваме пирамидите в Гиза) да обърнете по-специално внимание, то защо да не включите в списъка си забележителния град Фарафра? Той се намира в непосредствена близост до Бялата пустиня (по-точно на 45 километра) и впечатлява най вече с красивите си, лунни пейзажи. Столицата Кайро е на 570 километра.

Градът, както споменахме, е близо до националния парк на Египет, наречен „White Desert“, който също представлява една от основните туристически забележителности в района, заедно с езерото на „El-Mufid“ и горещите извори в „Bir Sitta“.

Варовиковите скални образувания във Фарафра са създадени от пясъчните бури, които се разразяват понякога в района. Други скални образувания разполагат с впечатляващи прояви на цвят, вариращи от снежно-бяло до кремаво и кафяво.

Друга важна атракция в района на Фарафра е „Оазисът“, в който можете да видите красиви палмови дървета, както и кайсия, маслина, рожков и цитрусови дървета, като всички те са препитание за семействата, които живеят в района.

Освен това във въпросния оазис има над 100 естествени кладенци, много от които са важни туристически атракции, защото могат да бъдат използвани за плуване.

Вижте снимките на града в нашата галерия!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )