7. „Tekilero“ – така се нарича експертът по текила.
8. Царевицата е универсален продукт, когато става въпрос за мексиканската кухня. Тя може да се консумира варена, печена и във всякакви ястия.
9. Месото в селата често се продава неохладено. Въпреки жегата то виси на кука.
Карибско море и мексиканските плажове:
10. Пясъкът на Карибския бряг има коралов произход. Той е много фин, бял и почти не се нагорещява. Дори при 40 градуса температура може да вървите по него.
11. Водата на Карибите е много топла – около 25-28 градуса през цялата година.
12. В близост до Канкун е разположен Подводен музей с 400 скулптури, които са позиционирани на дълбочина между 2 и 10 метра. Вероятно той ще се хареса на хората, които са се уморили от гмуркането и разглеждането на тропически риби и коралови рифове.
13. Плажовете на Канкун и Тулум се нареждат сред десетте най-добри плажа в света, според класация на TripAdvisor.
14. Сеноте е естествен кладенец или малко езеро. Въпросните естествени кладенци били използвани от маите като източници на вода и места за жертвоприношения. Сеноте е подходящо и за любителите на гмуркане с шнорхел. Повечето естествени кладенци са разположени в пещери, а водата им е кристалночиста и прохладна.
15. Мексико е родното място на много скъпоценни камъни, като например: опал, аметист, тюркоаз и други.
А сега влезте в галерията ни и разгледайте Мексико през очите на туристите.