IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ресторанти, чиято гледка ще ви впечатли

6 август 2015 10 01

Някои от най-добрите места за хранене по света

Снимка: Mandarin Oriental, New York

Снимка: Mandarin Oriental, New York

Ресторантите отдавна не са просто разпръснати маси, на които се сервира храна. В много от тях днес интериорът е от решаващо значение, точно както вкусът на храната.

Други пък залагат не само на ефектен дизайн, но и на спиращи дъха гледки, заради които са изключително предпочитани от хората.

Комбинацията от впечатляващи ястия и невероятен изглед е нещо, което само преди 10-20 години бе рядкост.

Сега нещата са различни и в много части на света човек може да се наслади на удоволствието да се храни с изкушаваща вкусовите рецептори храна, като едновременно с това се наслаждава на заобикалящата го гледка.


Случаят с ресторант Asiate в Ню Йорк е точно такъв. Той е разположен в хотел Mandarin Oriental и е разположен на 35-тия етаж.

Неговите почти 5-метрови панорамни прозорци предлагат чудесен изглед към Манхатън и градския оазис на Сентръл Парк. Главният шеф-готвач в ресторанта е родом от Бирма, ето защо храната там има фини азиатски аромати.

В нашата галерия може да разгледате кои са останалите места по света, в които не само храната ще ви впечатли, а и гледката.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Dan ( преди 8 години )
А в България да дадете пример?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар