IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваканция на Остров Елба: Мястото, на което ви връщат парите, ако вали

30 май 2019 14 40

Нестандартно предложение от италиански остров

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Едно от най-неприятните неща, които могат да ни се случат по време на лятната ваканция, е лошото време. Избирайки си дестинацията, до която ще пътуваме, преди това винаги гледаме прогнозата за времето. И когато тя не се сбъдне, разочарованието е огромно. Никой не иска да прекара отпуска си затворен между четири стени и без възможност да се порадва на хубавото слънце.

Италия е известна с високите си температури през лятото. Точно затова много хора избират именно нея като място, на което да си починат от работата. Понякога обаче се случва и там да завали, което наистина може да провали ваканцията. Затова един от островите край Апенините е решил да отправи оферта към своите посетители.

Снимка: iStock

Елба е най-големият остров от Тосканския архипелаг и третият по големина италиански остров. Намира се на 10 км навътре от западния бряг на Италия, в Тиренско море. Хотелите и къщите за гости там започва нова инициатива, при която ще връщат парите на всеки, който е дошъл на ваканция, но времето е провалило плановете му. В случай на дъжд, хората имат възможност да си получат заплатеното обратно, ако са резервирали стая за повече от една нощ. Офертата важи за тогава, когато вали повече от два часа между 10:00 и 20:00ч.

В проекта „Елба без дъжд“ са се включили доста от хотелите на острова. „Въпреки че дъждът в Елба е рядкост, той все пак се случва. Но това вече не е проблем. През май, септември и октомври, ако вали по време на вашата ваканция, няма да се налага да плащате своите нощувки“, пише в сайта на проекта.

Снимка: iStock

Островът е примамлива дестинация дори и без офертата. Красиви забележителности, слънчеви плажове и прекрасна природа. Макар да е един от най-големите италиански острови, Елба лесно може да бъде обиколен пеша.

Снимка: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари