IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да се ожениш за местен в Холандия

7 юни 2019 11 30

Нова инициатива се опитва да пребори свръхтуризма

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Туристите в Амстердам могат да се оженят за местен жител за ден и да обиколите столицата като част от вашия „меден месец“. Новата инициатива е предназначена за борба с негативните последици от свръхтуризма.

Посетителите на столицата на Холандия всяка година се увеличават и се очаква да стигнат до 29 млн. през следващото десетилетие. За сметка на това в Амстердам живеят около 1 млн. души и градът обяви през май, че ще спре да промотира себе си като дестинация, защото започва да се „задушава“ от толкова много туристи.

Инициативата, която позволява да се венчаете за местен, се казва „Не-туристи в Амстердам“ и се смята, че ще помогне на посетителите да допринесат с нещо за развитието на града.

Ще бъдете въвлечени в серия от дейности, които местните практикуват всеки ден. Една от тях е самата сватба, където вие ще бъдете събрани с холандец. Церемонията е по-скоро формална, но пък е изпълнена с всичко, което трябва – халки, обети и подходящи облекла за двамата. Събитието продължава малко над 30 минути, а „меденият месец“ ще прекарате в опознаване на не толкова известни места из града.

Другите интересни дейности включват „среща при плевелите“, където посетителите се опознават със своята местна „половинка“ докато оплевяват една от градските ферми. Също така можете да придружите възрастен човек на разходка в парка.

Събитието ще започне следващата седмица, когато първите „сватби“ са насрочени да се проведат.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари