IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е Ариана Маконън – от обикновено момиче до писателка и принцеса на Етиопия

2 юли 2020 18 00

Среща бъдещия си съпруг в нощен клуб

IStockphoto

Какво са нощните клубове в наши дни? За повечето хора те са място за забавление, но за много жени имат друго предназначение – предоставят идеална възможност за запознанство с някой заможен, който да ги избави от мизерията. Ако не стигнат до лъскавия му живот, луксозните имоти и скъпи коли, поне „да се тунинговат“, получавайки маркови дрехи и аксесоари, силикон в бюста или малко скъпи филъри в устните. Има много такива, но красавицата, за която ще ви разкажем днес, не е от тях. Тя е съвсем обикновено американско момиче, което отива на заведение с приятелки, на чийто дансинг открива любовта, при това не в кой да е, а в истински принц.

Коя е Ариана Остин? 

Родена е на 6 януари 1984 г. във Вашингтон. В семейството ѝ има успешни лидери в различни области – политици, професори, филантропи. Нейната майка – Джой Форд, е изпълнителен директор на „Humanities DC“, докато баща ѝ – Боби Уилям Остин, е президент на популярна корпорация и първият афро-американски преподавател в университета в Джорджтаун. Един от дядовците ѝ пък е бил кмет на Джорджтаун. 

Още от малка Ариана има интерес към литературата и изкуството. След като завършва училище, учи английска филология в университета Fisk, след което записва магистърска степен по изкуство и творческо писане в Харвард. Оттук започват и копнежите й да стане писателка. 

„През есента на 2005 г., когато бях на 21, започнах докторска степен. Но след няколко дни разбрах, че това не е за мен. Нямах сигурен план, но знаех, че това не е моето бъдеще“, разказва тя. Така година след като завършва колежа и се отделя от родителите си, тя напуска и се връща в родния град. Тогава е уверена в себе си и предчувства, че решението ѝ е правилно. 

„Знаех, че искам да разказвам истории и исках да видя и променя света. Съпруг и създаването на семейство никога не са били нещо, за което съм мечтала“, разказва тя пред Townandcountry. 

„Ти ще си моето гадже“

През декември 2005 г. Ариана работи в бутик за дрехи. След като приключва смяната ѝ, тя излиза с приятелка и двете отиват в популярен нощен клуб във Вашингтон. Тогава е необвързана, но намирането на мъж не е сред приоритетите ѝ. Танцувайки на дансинга, непознат се приближава до нея и ѝ казва, че прилича на лице от популярна реклама. По време на разговора, като типичния сваляч, ѝ обяснява, че тя ще бъде неговото ново гадже. 

„Той притежаваше специално излъчване и наистина беше красив. Допаднахме си веднага, говорехме си без проблем и се смеехме“, спомня си тя за запознанството им, което завършва с целувка. 

Но бъдещата писателка така и не разбира, че Джоел, който учи последен семестър в колежа на Американския университет, е принц на Етиопия, внук на последния император на страната – Хайле Селасие I. При това има солидно образование зад гърба си и семейство, което държи да си вземе жена от класа. 

„Няколко дни след това той се обади и ме помоли да вечерям с него...Тогава той беше толкова чаровен – роден в Рим, посещавал е интернат в Швейцария, живял е в Етиопия и владее няколко езика. Говорихме много за нашите семейства. Той ми каза, че майка му е работила в ООН и че баща му, който е починал, е бил капитан в Етиопската армия“, разказва още тя. 

Месец след като Ариана среща Джоел, двамата вече са гаджета, но той ѝ разказва за своя произход доста по-късно – когато връзката им става по-сериозна. Една пролетна вечер, приказвайки си с приятели, някой ѝ подмята, че се среща с принц и тя не знае какво да отговори. 

„Погледнах Джоел. Той кимна и се усмихна. Реагирах с малко шок и страхопочитание. „Наистина ли?“, казах. Накрая той отговори с „Да“, но не каза нищо повече. А на мен определено ми беше толкова любопитно“, споделя настоящата принцеса. 

Връзката им преминава през доста трудности 

След като близо 12 години са гаджета, Джоел предлага брак на Ариана – през 2014 г. Толкова настоятелно чука на вратата ѝ, държейки диамантен пръстен в ръка, че тя си мисли, че някой иска да я ограби. Разбира се, дотогава връзката им невинаги върви гладко. Двамата дори се разделят за кратко, водени от своите амбиции. 

В един момент принцът се връща в Ница, за да защити дипломната си работа, после отива в Етиопия. Тя пък работи в Америка, мести се в Париж, за да гради кариера, но накрая пътищата им отново се пресичат – във Вашингтон, за да останат завинаги заедно. 

От Вашингтон до принцеса на Етиопия

„Американка спечели сърцето на етиопски принц“, „Етиопският принц взе за съпруга обикновена жена“, „Американската писателка, която стана етиопска принцеса“, пишат таблоидите за сватбата на Ариана Остин и Джоел Маконън. 

Двамата влюбени, които са само с тригодишна разлика, сключват брак на 9 септември 2017 г. в Етиопия. Церемонията е православна, отслужена от 13 свещеници, като на нея присъстват определен брой гости – 307. 

Говорейки за един от най-щастливите дни в живота ѝ, принцесата разказва, че седмица преди сватбата е трябвало да научи доста за религията на бъдещия си съпруг, както и за обичаите, които семейството му държи да бъдат изпълнени. 

„Седнала до съпруга ми, носеща православна корона на главата, с масло изписаха кръст на челото ми под ритмите на барабан. Тогава разбрах защо вярата е толкова важна за Джоел“, обяснява Ариана. 

„Нашата сватбена церемония ми напомни колко е смислено да бъдеш част от нещо древно и да можеш да черпиш от тази история, за да преосмислиш света около теб. Бях смирена не само да се присъединя към семейството на Джоел, но и да се присъединя към техните богати религиозни, политически и културни традиции“, обяснява още тя и изтъква, че за нея е чест да бъде част от семейството на последния етиопски император. 

С какво се занимава Ариана след като става кралска особа?

През годините тя работи като писател и артмениджър. В момента тя и съпругът ѝ живеят в Лос Анджелис, където управляват медийна компания, занимаваща се със създаването на документални и игрални филми, както и различни телевизионни продукции, свързани с живота в Африка.

Принцеса Ариана създава „Art All Night“ – ежегоден фестивал на изкуствата, който се провежда във Вашингтон. 

„Джоел работи като адвокат, а аз работя като филантроп, помагайки на фондациите да търсят и подкрепят създателите на филми, журналистите и всички, които правят качествено продуктово съдържание“, разказва писателката. 

Принцът и принцесата подкрепят инициативи, свързани с младежкото образование и предприемачеството в Етиопия. Освен това писателката взима дейно участие в проекти за визуални изкуства, включващи талантливи млади хора.

„Щастлива съм, че съм посланик на добра воля за Гвиана. Заедно с моите колеги осигуряваме финансиране и подкрепа на неправителствени организации в областта на културата, здравеопазването, околната среда и изкуствата там“, споделя още принцесата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари