Хайвер от белуга...Това е най-скъпият хранителен продукт, като цената му достига до 5000 $ за килограм. Получава се от яйцата на рибата белуга - есетра, която се среща предимно в Каспийско море. Те са и най-големите, изпозлвани за направата на хайвер. Консумира се намазан на препечена филийка, като не се нуждае от никакви добавки за вкус. Разбирачите уверяват, че вкуса му е от онези, които не се забравят никога.Снимка: Dreamstime
Луксозните стоки далеч не се свеждат само до механичните джаджи, класните автомобили или марковите дрехи.
Луксът, поне за онези привилегировани щастливци, които могат да си го позволят, може да засяга всяка сфера от човешкия живот: от дома, през тоалета и външния вид, та чак всички онези малки (и не толкова малки) удоволствия за духа и тялото, които формират начина на живот.
А начинът на живот (или т.нар. лайфстайл) е неизменно свързан и с това, с което човек се храни. Попитайте един истински чревоугодник и той ще го потвърди с охота.
Както всичко останало, и кулинарията има своите "най, най, най".
Ако сте от онези, за които храненето се равнява на цяло изкуство, то този материал е за вас: ще ви представим 10 най-скъпи и класифицирани като най-изискани деликатеси в света.
Запознайте се с първите пет горе в галерията.
Още по темата: