IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И жените искат да се разхождат голи до кръста...

22 август 2011 09 14

Дори си направиха протести

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Канадски активистки и техни американски съмишленички обявиха датите 21 и 28 август за дни на протест за правото да ходят голи до кръста.

Фенките на гологърдието оспорват действията на властите, които арестуват жените, показващи прелестите си на публично място. А когато мъжете правят същото, те се разминават без санкции. Което е страхотно нарушение на конституцията. От това следва, според активистките, че или дамите трябва да имат правото да ходят голи до кръста, или мъжете да започнат да носят сутиени на плажа.

Тази теза беше лансирана от Лара Трастеняк, говорителка на НЛО сектата на Раел. Вероизповеданието твърди, че хората са били създадени в извънземна лаборатория от учен-божество Елохим. Той създал перфектното човешкото тяло и било кощунство да се прикрива.

Раелитянките и техните съмишленички в Калифорния и няколко други щата проведоха своите освобождаващи протести на 21 август, като захвърлиха горната част на бикините.

Те зарадваха окото на мъжката част на населението, без да го убедят да носи сутиени.

Щафетата ще бъде подета от канадките, които ще покажат прелести на 28 август в градовете Торонто и Ванкувър.

Протестното гологърдие се провежда за четвърта година. В първата проява се включили само 6 града, сега техният брой е нараснал на 13.

Досега организаторките избираха за своите мероприятия неделните дни около датата 26 август - Денят на равноправието на американските жени.

На тази дата през 1920 те получиха правото да гласуват, наравно с мъжете. Но догодина 26 август се пада в неделя и организаторките на голите протести планират да проведат едномилионно шествие до столицата Вашингтон, под надслов "Походът на двата милиона голи гърди".

БТА

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари