IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как успешно да завържете разговор

26 август 2011 10 00

Искате да се запознаете с обекта на желанията си или с някой интересен човек? Четете внимателно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Помислете, колко пъти сте изпадали в следната ситуация: намирате се в някаква обстановка, включваща много хора, алкохолни питиета и весели разговори и изведнъж го виждате – толкова чаровен и магнетичен, седи и си говори небрежно с няколко близки приближени. Или виждате нея – с усмивка, сякаш взета от звездите и осанка на богиня, смее се весело и дори не ви поглежда.

Към който и от двата пола да имате влечение, резултатът обикновено е един – не може да откъснете поглед от обекта на своето влечение, но краката ви сякаш за залепени с Ц200 за пода, а с гласа ви се е случило същото, което сполетява Малката Русалка, след като го продава за чифт крачета.

Накрая просто си тръгвате, или наблюдавате как си тръгва той/ тя, хванат/а под ръка с оная фльоца/ оня дрисльо, с който току що се запознаха. Или... просто си тръгва и това е.

В последно време (особено у нас), запознанствата на обществени места стават все по-голяма рядкост (за разлика от втренчените погледи, които се увеличават обратно пропорционално на запознанствата). Затова нека прекъснем този порочен кръг!

Запознайте се с тези прости правила за започване на разговор и се превърнете в майстор на общуването!

1.Винаги слушайте повече, отколкото говорите.

2. Започнете разговора уверено. Отидете при другия, усмихнете се и смело представете себе си. Може да започнете с нещо от сорта на „Иван? Аз съм Виолета, май се бяхме видели..." (дори и да не сте се видели...).

3. Установете зрителен контакт. Малко неща са по-дразнещи от това да говориш с някого, който се оглежда из стаята и търси някой по-важен, с когото да общува.

4. Обмислете възможните теми на разговор, преди да предприемете действие. Опитайте се да се съсредоточите над по-генерални теми и такива, които не биха обидили другия по какъвто и да е начин. Времето; нещата, които консумира другия; музиката, която звучи...

5. Окуражете другия да започне да говори, като задавате въпроси за него. Нали помните, че хората обожават да говорят за себе си?

6. Не се увличайте в дълги разговори, освен ако другия не иска да продължи да говори.

7. Ако другия ви даде визитка (или нещо друго от себе си), вземете я, прочетете я и внимателно я приберете. Това означава, че това, което другия ви е дал, е ценно за вас.

8. Слушайте и гледайте, преди да се включите в разговора. Нали не искате да изтърсите някоя глупост, която няма нищо общо с рзговора?

9. Трябва да сте сигурни, че имате с какво да продължите и да допринесете в разговора. Бъдете в час със събитията, популярната култура и всичко онова, което... касае другите.

Променете темата, ако усетите, че това, за което говорите, не се нрави на отсрещния.

И най-вече...

- Не бъдете нахални и се оттеглете, ако отсрещния ви покаже, че не желае контакт

- Бъдете добронамерени и небрежни в общуването. В никакъв случай не се напъвайте да се докажете.

- Не се взимайте толкова на сериозно и не се впрягайте чак толкова при мисълта за евентуален отказ. Кажете си „Днес съм тук, утре ме няма".

Автор - снимка

КоментариКоментари