IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

54 доказателства на любовното уравнение 1+1=1

29 август 2011 10 09

Независимо къде се случват, всички сватби си приличат

Снимка: www.ispwp.com

Снимка: www.ispwp.com

Независимо от това дали ги харесвате ли не, или въобще ги признавате, сватби се случват всеки ден (или по-скоро всеки уикенд) в най-различни точки на земното кълбо.

Хората се срещат, влюбват се, сключват брак, имат деца... Колкото и да ни се иска да отречем този житейски кръговрат, той е в основата на живота. Животът, който ние самите живеем. Живот, който живеят нашите родители, в който преди това са повярвали техните родители и т.н.

Но сватбата всъщност не е приказка, която обрисува в розово едно иначе неясно бъдеще. Защото бъдещето, освен за малцината, които твърдят, че го виждат, генерално е една огромна въпросителна.

Сватбата е един ден от живота на двама човека, които решават да го превърнат в специален. Защото те самите се чувстват така. Как по друг начин да те накара да се почувстваш любовта, ако не специално?

Разбира се, на уреденето място в уредения час трябва да присъстват всички техни роднини (близки и далечни) и приятели. Всички те заедно превръщат иначе обикновения съботен или неделен следобед в емоционално преживяване. Така се разпространява и манията по сватбите, освен ако не сте имунизирани против нея по рождение (като мен самата).

Това, че не съм почитател на брака обаче не се дължи на някакъв конкретен факт като развод в семейството ми. Да кажем, че съм приела съдбата си на скептик, който, освен на сватби, не е почитател и на абитуриентски балове и празненства за рождени дни.

Защото (да, клише е) животът е всяка една секунда, в която дишаме и вървим по земята; та от нас самите зависи колко специални ще се чувстваме и колко специални ще накараме да се чувстват хората около нас. През всяка една секунда.

Но и скептиците биват канени на сватба... И те могат да се забавляват и да се радват на младоженците. Защото бялата рокля, преди всичко останало, е символ на надежда. А за един скептик е полезно да си я припомня от време на време.

И тъй като животът (или този, виновен за него) обича да се забавлява с нас по всякакъв начин, след като скептикът се завърна от сватба, случайно попадна на една страхотна колекция от сватбени фотографии. Авторите на наситените с толкова много емоции кадри са от целия свят - от Европа, през Азия, до двете части на Америка.

Истински пир на любовта и надеждата ви очаква в галерията.

ПС: Под ''пир на любовта'' разбираме сватбите, които не се сключват по сметка, не са договорени още от появата на бебето на бял свят и не се сключват поради не особено желана бременност.

ППС: Скептикът никога не изневерява на себе си.

Още по темата:

Животът такъв, какъвто е

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари