IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гурме уикенд: Най-добрите съчетания между вина и сирена (I)

8 октомври 2011 10 00

Полезна и вкусна информация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

На вашето внимание предлагаме няколко чудесни класически комбинации между вино и сирена. За уикенд, изпълнен с вкусни емоции...

Синьо сирене - Каберне Совиньон, шира и Зинфандел, може да се поднесе също така с Порто или плодов сок

Рокфор - Порто, Ризвалт, Баниул, Мори, червено Граве, шампанско

Бри - с бели и червени пенливи вина, като Шардоне, Пино Ноар, Шато Кларк; може и с шампанско

Чедар - Мерло, Шардоне, Совиньон Блан, Ризлинг, Каберне Совиньон и Пино Ноар

Гауда - Мерло, Шардоне, шира, Зинфандел; вина от горски плодове

Моцарела - Шардоне, Совиньон Блан, Пино Ноар, шира и Ризлинг

Снимка: Dreamstime

Рикота - вина с плодов аромат като Малбек и Зинфандел

Пармезан - Совиньон Блан, Гевюрцтраминер, Ризлинг

Ементал - Мерло, Пино Ноар, сухо Розе или Каберне Совиньон

*Информацията е от книгата "Готвим със сирена" на ИК Колхида

Очаквайте продължение.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

icegirl12 ( преди 12 години )
уффф, не сте честни! толкова обичам вино+сирене!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар