На вашето внимание предлагаме няколко чудесни класически комбинации между вино и сирена. За уикенд, изпълнен с вкусни емоции...
Синьо сирене - Каберне Совиньон, шира и Зинфандел, може да се поднесе също така с Порто или плодов сок
Рокфор - Порто, Ризвалт, Баниул, Мори, червено Граве, шампанско
Бри - с бели и червени пенливи вина, като Шардоне, Пино Ноар, Шато Кларк; може и с шампанско
Чедар - Мерло, Шардоне, Совиньон Блан, Ризлинг, Каберне Совиньон и Пино Ноар
Гауда - Мерло, Шардоне, шира, Зинфандел; вина от горски плодове
Моцарела - Шардоне, Совиньон Блан, Пино Ноар, шира и Ризлинг
Снимка: Dreamstime
Рикота - вина с плодов аромат като Малбек и Зинфандел
Пармезан - Совиньон Блан, Гевюрцтраминер, Ризлинг
Ементал - Мерло, Пино Ноар, сухо Розе или Каберне Совиньон
*Информацията е от книгата "Готвим със сирена" на ИК Колхида
Очаквайте продължение.