IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се борим/спорим с жените

13 януари 2012 14 30

Ако често губите спор с жените, разберете как може да обърнете нещата

Снимка: dreamstime.com

Снимка: dreamstime.com

Разберете петте обезвреждащи аргумента, които могат да ви спечелят спор с дамите:

1. Избягвайте въпроси, съдържащи "защо". Думата създава емоционална реакция и много често поставя жените в пълна бойна готовност, споделя д-р Керъл Ритбергер. Всички останали въпросителни думи са добре дошли в полето на речта, защото не предизвикват такъв емоционален интерес, като например „как“ и „кога“.

2. Никога не казвайте, че реакцията и е в следствие на по-чувствителната й емоционалност, да не говорим да подхващате темата за месечния цикъл и раздразненията свързани с този период. Принципно, когато спорите с някого, избягвайте да обсъждате осъдително настроенията му. За Бога, особено ако говорите с жена!

3. Не се оплаквайте. Най-лошото, което може да направите, докато се карате с някого е да се оплаквате. Това никога няма да проработи във ваша полза. Въпреки че е спор, все пак изслушвайте дамата, дайте й да говори, не я прекъсвайте. Жените обичат да бъдат слушани и ако успеете да го направите това ще ви спечели дивиденти.

4. До тук добре. Следва най-трудната част – активното слушане. Обърнете внимание на всичко, което казва, например дали използва емоционални („аз чувствам“), слухови („чувам“), визуални („аз виждам“) или когнитивни („мисля, че“) термини, за да може да реагирате на нейния език по същия начин. Ако и вие използвате същите думи, повярвайте – тя ще ви чуе!

5. Използвайте езика на тялото. Докосвайте я докато говорите, не клатете нервно ръце и поддържайте контакт с очите – по този начин дамата срещу вас ще разбере, че сте приятелски настроен.

Ако имате спор с жена и се придържате към тези правила, има голямата възможност да го спечелите. Успех!

Автор на статията:
Миглена Данова

КоментариКоментари

Сложно и неразбрано ( преди 12 години )
....Било жената.Все пак тя трябва да бъде заставена от мъжа да не тълкува въпроса съдържащ "защо" който я поставял в пълна бойна готовност като предизвикателство.Няма да е полезна за нея такава бойна готовност "защото" на мига ще си спечели боен противник.Все пак мъжете разговараят с погледи че и с ръце... Нали така умни жени?За това гледайте да не се стига до такива поуки които се ръсят тук към мъжете.Защото все пак по природа мъжът е създаден за коректив на жената,да я коригира и поправя.Иначе някак си не върви,не може... жената да управлява мъжа и семейството,пък когато и скимне да плаче или да казва че е слаба и беззащитна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
haha ( преди 12 години )