IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесното име гарантира успех в живота

12 февруари 2012 07 28

Сложните имена връзват езика и спъват кариерата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки се е замислял поне веднъж за значението на името си и има ли то изобщо такова. Не се притеснявайте, дори името ви да не означава победа (Виктор) или боец (Бойко), пак може да се окаже ваш партньор по пътя към успеха.

Според австралийски и американски психолози, хората с по-лесни за произнасяне имена се радват на по-успешна и дълга кариера, както и по-силна подкрепа от страна на колегите в сравнение с онези, чиито заглавия са изпитание за вербалните способности на околните. Оказва се, че служителите с по-завъртени имена, без изобщо да подозират, предизвикват негативното отношение на шефовете си.

Това прозрение, учените направили, като наблюдавало света на политиката, който е изпълнен с Ивановци, Георгевци и Николаевци (Джон Мейджър, Никола Саркози, Джордж Буш, например). Често срещаните имена обикновено са по-лесни за произнасяне, така че ако скоро ще ставате родител, замислете се!

Пак същото проучване обяснява защо много звезди от шоубизнеса променят сложните си фамилни имена с нещо по-просто и лесно запомнящо се от публиката. Дали щяхме да знаем нещо за Дженифър Анастасакис, ако не беше решила „да стане" Анистън или за Георгиос Кириаку Панайоту, по известен като Джордж Майкъл?

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ми да - два пъти чер ( преди 10 години )
Ми да - два пъти черен. Какво по-лесно. По-просто е само Redrot
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 12 години )
Да, и А. Шварценегер е на същото мнение...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар