IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Психофонията- лечебната сила на пеенето

5 октомври 2005 14 59

Психофонията- лечебната сила на пеенето

Пеенето може да ви помогне да се опознаете и дори да промените начина си на живот. Именно с това се занимава психофонията или „вокалната терапия“.

Психофонията е създадена от Мари-Луиз Оше и се базира на работа върху гласа, подобна на разпяването при професионалните певци. Чрез школуването на гласа се открива ефектът, който звука оказва върху тялото.

Хората се научават, че тялото им е усеща звука по специален начин. Целият процес е свързан с отпускане и отваряне на съзнанието, работи се също и върху петте сетива, което позволява на певеца да задълбочи благотворното влияние на песента върху тялото.

Все пак не става въпрос за лечебни звуци- да речем изпълнението на тон ре помага при едно нещо, а на фа при друго. Психофонията помага да опознаем по-добре тялото си, да се научим да се отпускаме и да се вслушваме в себе си.

Вибрациите, които се създават в тялото при пеене, имат благоприятен ефект и върху организма. Правилното диафрагмено дишане обогатява кръвта с кислород и регулира кръвното налягане.

У нас все още психофонията все още не е много разпространен вид терапия, но уроците по пеене също ще ви помогнат да се отпуснете, а и защо не да направите музикална кариера.

КоментариКоментари