IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хавайски масаж

13 декември 2004 15 59

Хавайски масаж

Хавайският масаж е една от най- желаните масажни техники в последно време.Комбинират се студени и горещи камъни, с които се прави масаж на цялото тяло.Това е една от последните тенденции в света на красотата и релаксацията.

Масажът с тези камъни дава истинска наслада за сетивата. Благодарение на него намалява напрежението в мускулите и се активират енергийните центрове.

Използват се различни по вид камъни, с различна температура. Тялото се намазва с етерични масла, за да се отворят енергийните центрове на тялото.

Използват се плоски камъни с различна големина, които се поставят на чакрите по тялото. Мънички камъчета се слагат между пръстите на краката, а два по-големи се държат в ръцете по време на целия масаж. Масажът започва с движения от шиацу (японска техника за масаж, буквално в превод “натиск с пръсти”), като постепенно се преминава към масаж с камъни.

Твърди се, че камъните изстиват, когато терапевтът минава с тях през части от тялото, където има болка или друг проблем.

С помощта на тази терапия се подобряват кръвообращението и лимфният поток.

Все пак не се препоръчва да се прави до два часа след хранене, първите месеци на бремеността и при диабет.

В комбинация с релаксираща музика и ароматни свещи, този масаж е наслада за всички сетива. Предлага се като услуга в много от козметичните центрове в София и в големите градове.

КоментариКоментари