IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 любопитни факта за понеделниците

7 май 2012 05 30

Вижте защо толкова ги мразим

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Понеделник е най-омразният, ненавиждан и демотивиращ ден от седмицата за повечето от хората на планетата. Вижте и причините за това (ако вече не се досещате за тях) и някои други любопитни факти за този ден:

1. В понеделник повечето от нас се усмихват за първи път чак след 11:15 часа. Може би с наближаването на обедната ни почивка, лошото ни настроение започва леко да се пооправя.

2. Най-добрият и предпочитан начин, с който хората се борят с най-разпространената болест в света - понеделнишката депресия, е гледането на телевизия и сутрешният секс. Може би с едно от двете, трябва да започва и вашата нова седмица, ако искате да се усмихнете преди 11.15? Другите действия, които могат да подобрят настроението ни в първия ден от седмицата са он-лайн пазаруването, хапването на шоколад и планирането на почивка.

3. В понеделник, по правило, над 50% от служителите закъсняват за работа, а всички извинения за това звучат неубедително. Просто, повечето хора, не са се разбързали да стартират новата си работна седмица, която така или иначе е неизбежна.

Снимка: Dreamstime

4. Повечето хора мрънкат и се оплакват от факта, че отново е понеделник в продължение на цели 12 минути от този мрачен ден. Представете си колко много го мразим! Хората на възраст между 45 и 54 години страдат от най-силна понеделнишка депресия и са най-склонни към пъшкане.

5. Продуктивната работа през този ден се равнява на не повече от три часа и половина. В понеделник хората са склонни да бъдат доста по-разсеяни и мързеливи.

6. Статистиката показва, че понеделник е най-вероятният ден за самоубийство. 16% от самоубийствата на мъжете и 17% от самоубийствата на жените във Великобритания са се случили в понеделник, в сравнение със само 13% за почивните дни. Хубавото е, че изследователите твърдят, че тази тенденцията не е само в резултат от започване на работната седмица, тъй като същата статистика се отнася и за самоубийствата на пенсионери.

7. Журналистите от Британския медицински журнал са отчели, че сърдечните атаки и инфарктите са с цели 20% повече в понеделниците, отколкото в другите дни от седмицата. Инфарктите могат да бъдат причинени от стрес и високо кръвно налягане, причинено от завръщане на неприятното работно място.

9. Понеделник е най-недъждовният ден от седмицата. Някои вярват, че това се дължи на замърсяването от хората през уикенда.

Снимка: Dreamstime

10. Понеделник е най-добрият ден за купуване на автомобил. Вярвате, или не, понеделник си има и положителни страни. Например, хората които са решили да си купят нова кола най-често го правят през уикенда. Така че в понеделник продавачите на автомобили са най-склонни да правят отстъпки от цената на возилата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари