IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамите по-лесно попадат в плен на Facebook

11 май 2012 05 20

Но и господата са застрашени към виртуално пристрастяване!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Социалните мрежи са като наркотик за младите хора и водят до пристрастеност. Интересно проучване на - психолози от университета на Берген е установило, че жените по-лесно се пристрастяват към Facebook от мъжете.

Изследвани са 432 студенти, като резултатите показват, че зависимостта към социалната мрежа е сходна на тази към алкохола и наркотиците. По-често в нея се озовават хора, които нямат високо самочувствие за себе си и имат ниска самооценка. Виртуалният живот и комуникация им осигурява спокойствие, което не намират в реалния свят.

 

За никого не е изненада, че по-младите хора по-бързо стават редовни посетители на Facebook – все пак това е свързано и с умението да се адаптира човек към по-новите технологии и пространства.

 

Ако приятелката ви е екстровертна личност, на която липсва организираност и план за живота – внимавайте. Учените са установили, че по-амбициозните и подредени хора лесно устояват на социалната мрежа и няма опасност да се пристрастят към нея, за разлика от хаотичните и неамбициозните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари