IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравей, проблем! Ти си моят шанс!

15 май 2012 11 00

Каквото и да се случи в живота им, винаги е за нещо добро

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

"Аз обичам неприятностите" - така се казва нашумялата книга на Ники Шестаков - един от най-популярните "треньори" по успех в международен мащаб. Неговата собствена кариера е потвърждение именно на тази теория. Всъщност той доказва, че трудностите по пътя ни всъщност са безплатните екстри, които ни се предоставят от самия живот.

Хората не осъзнават, че каквото и да се случи в живота им, винаги е за нещо добро. Дори когато се разболеят и им се объркат всички планове. Вярно е, че един грип може да тръшне човек за седмица-две на легло, но пък това е шанс да почете книга, да се отпусне, просто да поспи повече, иначе динамиката на живота би го побъркала. Не е лошо, че нещата се случват, защото иначе не би имало никаква промяна. Това, което трябва да проумеем е как промяната влияе върху самите нас и как се справяме с предизвикателствата.

Всички сме слушали онзи великолепен пример за бедняка, който внезапно печели от лотарията и само след година време е отново същият бедняк, докато разорен милионер си стъпва на краката и отново стига върха. Защото двамата посрещат промяната в живота си по много различен начин. Както се казва, когато животът ти поднесе лимон – направи си лимонада! Повечето успели и преуспели хора са приемали предизвикателствата по пътя си и са преобръщали проблемите в невероятен шанс за успех. Дори останки от строителни материали могат да дадат основата за невероятен дизайнерски модел. Така че бедността не е само икономически, но и психологически обусловена от неумението на човека да се разпорежда с онова, което има. И това не са само парите. Тогава на помощ идват... проблемите.

Когато ги решаваме успешно ни се отварят нови възможности и нови шансове.

Превърни дефекта в ефект! Това са го правили и известни актьори, които са били много далече от еталона за красота. Но точно това ги е направило прочути, богати и известни. Или пък водещи имена в модата, архитектурата и къде ли не още. Всичко опира до това да съумееш да извлечеш максимум полза от всяка една ситуация. Иначе е много лесно да си седиш на едно място и само да мърмориш, че това не стига, друго не стига, децата не слушат, мъжът е мързелив, началникът гаден и в края на краищата да не стигнеш нито милиметър по-напред. Ами като не ти харесва това, почваш да работиш здраво за промяна. Мислиш си какво би загубила и какво - спечелила. Начинът е да се осмелиш да го направиш. Точно днес един преспял мъж ми довери следното: От пет пъти, когато съм рискувал в нещо, 4 пъти печелех и един път губих, а от пет пъти, когато не съм рискувал – четири пъти губих и само един – спечелих. А този човек наистина знае да живее.

Но ако си спомняте поне малко от уроците по химия все ще знаете, че всичко в този свят, абсолютно всичко, се състои от положителни и отрицателни частици. Въпросът е в комбинацията. Но и да оставим цялата химия настрана и да се доверим на най-старата истина в света: Бог затваря една врата пред вас, за да може да отвори много други. Просто се доверете.

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Karry ( преди 11 години )
Много приятно написано, опитвам се да живея по този начин.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
stani ( преди 11 години )
До Дива ( преди 11 години )
Това пък какво общо има с хронично болните и талантливите? Не разбрах...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
diva ( преди 11 години )
Tova sa absolutni gluposti,vaob6e ne e varno,kakvo 6e kajete za hroni4no bolnite, koito i da iskat da rabotat na 2 mesta ne mogat, ili za horata koito prosto ne sa nadareni s talant v oblasta na izkustvoto ili komputrite kadeto mnogo lesnpo se yspava.A za tozi koito e polu4il pari nagotovo i gi e propilal toi e absuluten glupak, no horata sa razli4ni slava bogu
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Елена Кирилова ( преди 11 години )
Невероятни сте, вдъхнахте ми надежда. Имах нужда да прочета точно това и точно сега. Благодаря от сърце!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
alen delon ( преди 11 години )
Другото е "Не се ядосвайте, че сте изпуснали автобуса, след него идва друг":)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар