IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 неща, забранени на публиката на Олимпийските игри в Лондон

8 август 2012 14 00

Ако искате да подкрепите своя любим отбор или състезател има странни правила, които трябва да спазвате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички сме наясно за масовата истерия, която тресе света на тема сигурност и както можете да се досетите, нещо толкова грамадно като Олимпийските игри, и то не къде да е, а в престолния град на Великобритания, са повод за ескалирането на тази истерия.

Действително, когато имаме събиране на такова голямо количество хора на едно място, организацията и безопасността им трябва да са изпипани и строго менажирани и контролирани, но някои от изискванията на организаторите, поставени пред редовия зрител са меко казано извън олимпийския дух.

Истината е, че покрай мерките за сигурност се прокрадват и разни други регулации или неформално нагласени неща, които обслужват по-скоро икономически отколкото други интереси.

Ето 8 неща, които публиката в олимпийското градче в Лондон няма право да прави тази година:

1. Да ползва интернет

Всички знаем, че последното поколение телефони до един са снабдени с точки за безжичен достъп до интернет, но използването им е абсолютно забранено във всички павилиони на олимпийското селище. Странно, след целия този шум около това как Великобритания е люлка на индустриалната и техническа революция на света...

2. Да продават снимки от финалите на състезанията

Всеки, който си е купил билет, дава съгласието си, че няма да публикува снимки, видео материали или звуци от Олимпиадата извън границите на селището и за друго освен за домашно ползване. В крайна сметка, правата за излъчване на олимпийските мероприятия са продадени на медиите за мнооого солидна сума. Така че, забравете за постването във фейсбук или youtube – всичко ще се следи изкъсо.

3. Да свирят на гайда

Наред с други шумопроизвеждащи средства, гайдите са низвергнати на тази олимпиада. Не може да се внасят вувузели, свирки, тъпани, сирени и каквито и да е музикални инструменти.

4. Да изразяват критика към Олимпийския комитет на официалния сайт

В сайта има публикуван текст, забраняващ поставането на линкове към сайта, с които се цели уронване на авторитета на организаторите, Лондонския олимпийски комитет или самия сайт.

5. Да плащат с карти MasterCard

На олимпийска територия всичко се плаща в брой или с карти Visa!

6. Да развяват знамето на графство Корнуол, например

Официално, човек има право да вее само знамената на страните, които участват в Олимпиадата. Специално изключение е направено за Шотландия, Уелс и Англия, но много други региони и административни графства не са извадили този късмет.

7. Да си направят голям пикник

Забранено е да се носи „прекомерно" количество храна, като точната дефиниция на „прекомерно" е оставена за интерпретация на служителите по сигурността по олимпийските павилиони. Така че, забравете за обилния обяд от вкъщи, но пък винаги можете да си купите нещо от официалния спонсор McDonalds.

8. Да си купуват чипс

Като стана въпрос за McDonalds, те са наложили почти универсална забрана за продажбата на всякаква форма на чипс на територията на олимпийското градче. Можете да си купите, ако ядете популярните за Великобритания пържена риба с картофки (fish & chips), но иначе, ако спешно ви се прииска някакъв картоф, обработен в гореща мазнина, можете да се сдобиете с такъв само от McDonalds.

КоментариКоментари

Teodora ( преди 11 години )
za6to sa tolkova mnogo tiq zabrani ne prekalqvate li
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар