IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой клюкари повече- мъжете или жените?

12 септември 2012 12 40

И двата пола обчат да си разменят пикантна информация, която обаче е в различна насока

Снимка: Gossip Girl

Снимка: Gossip Girl

Открай време понятието „клюкарка" е лепнато на жените. Да не забравяме, че има и сериал със същото име, чийто главен герой е изигран от прелестната Блейк Лайвли.

Нежният пол обича да споделя, понякога и по-големи пикантерии и определено дамите са майстори в заплитането на интриги, пускането на слухове и развлекателното разказване на истории с елемент на въображение и фантазия от автора. Но да се отрече, че мъжете не споделят и не клюкарят – си е пълна глупост.

Миналата година Социално изследователският център в Англия (SIRC) интервюирал 1000 души, които използват мобилен телефон, за това дали клюкаря по телефона и как самите клюки се отразяват на живота им. Всички жени, участвали в запитването са признали, че слуховете и празните приказки са част от живота им, но някои мъже категорично отрекли, че разпространяват слухове. Изследването открило, че 33% от мъжете ежедневно възпроизвеждат клюки, докато при дамите тази цифра била 26%.

Какво се случва, когато мъжете седнат на сладка приказка?

1. Мъжете си говорят повече от жените за колежките, с които биха искали да спят.

2. Те си признават и споделят идеи и потенциални флиртове, дори тези, които си имат сериозни приятелки.

3. Мъжете също така говорят повече време за себе си, отколкото нежния пол.

4. Най-често мъжете си клюкарят с колеги, интимните си половинки и приятелките си, докато жените предпочитат да го правят само с други жени и роднини от същия пол.

5. Сред другите любими теми на силния пол, освен секса и жените, са политиката, спорта и работата. Но те отнемат едва 5% от разговора им, когато наоколо има жена.

6. Мъжете, също като жените, обичат да четата светски клюки и да гледат такива предавания.

Ползите от клюкаренето

Има много материали в мрежата за това какви негативни ефекти имат клюките и как могат да развалят живота ви или да ви превърнат в жертви с големи последствия. Не, че това не е вярно, но слуховете си имат и своите положителни аспекти. Учените твърдят, че те изпълняват важна роля в социалните взаимоотношения. Клюките обединяват хората, успокояват ги и ги предупреждават за определени явления като едновременно ги забавляват.

Слуховете са социално явление, а не недостатък в характера. С тях обаче трябва да се внимава, защото отправени по погрешен начин и посока, могат да се обърнат срещу вас.

Вие обичат ели да клюкарите и за какво?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари