IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Животът може да започне на 40 години

23 октомври 2012 12 33

Но само, ако се откажете от лошите си навици

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Животът може да започне на 40 години, ако хората поставят ново здравословно начало - ключ към добра форма и "щастливо" стареене, твърдят британски експерти.
Тази възраст е подходяща човек да се откаже от лошите си навици и да вземе съответните мерки, които ще направят обратим ефекта от недостатъчно здравословните младежки години.

Отказът от цигарите, ограничаването на алкохола, редовните упражнения и изобилието от плодове и зеленчуци са ключът към предпазването от редица заболявания.

Позитивните промени в начина на живот означават, че хората ще могат да се наслаждават пълноценно на всекидневието си, ще бъдат по-здрави духом и телом и ще избегнат проявата на психически проблеми или хронични болести, смятат авторите на проучването от лондонския Юнивърсити колидж.

"Ако човек живее здравословно, ще усети ползите от този начин на живот и в по-късна възраст. Ако искате да се радвате на добро здраве и занапред, се въздържайте от цигари, не пийте повече от умерено количество алкохол, бъдете физически активни, яжте достатъчно плодове и зеленчуци", съветват авторите на изследването, обхванало 5000 мъже и жени.

Настоящото проучване разкрива, че благоприятните ефекти се натрупват - колкото повече здравословни препоръки спазва човек, толкова повече ползи ще има, за да старее в добро здраве, допълват експертите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари