IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Адвокатите търсят по-млади дами, банкерите искат високи

30 октомври 2012 09 10

Какви половинки си търсят представителите на различните професии

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Любопитно проучване на онлайн сайта за срещи eDarling показва какви половинки си търсят хората с различни професии. В онлайн анкета са участвали над 25 хиляди човека, работещи в 20 различни професионални области.

Оказва се, че мениджърите търсят съвсем различен тип половинка от този, който търсят лекарите или пък полицаите. Част от резултатите са изненадващи, част от тях пък потвърджават известни клишета, пише немското издание Wirtschafstwoche.

Ето и какво показва актуалното изследване за различните видове професии:

Адвокати

Адвокатите и от двата пола има високи изисквания към своите партньори. Те наистина трябва да са на ниво, а същевременно да обръщат внимание и на външния си вид. При мъжете адвокати от голямо значение е възрастта на половинката, както и нивото на образование.Те търсят по-млади жени. И адвокатите, и адвокатките си приличат най-вече в това, че не търсят романтика, защото самите те нямат време да бъдат романтични.

Лекари

В сравнение с останалите професии лекарите предпочитат такива партньори, които силно държат на етичните норми и принципи. А още по-важно за тях е нивото на образование на половинката и сексуалната хармония помежду им.

Банкери

За банкерите най-важни са сексуалната съвместимост, приятелството, откритият диалог и чувството за хумор на половинката. В сравнение с мъжете от другите професионални области банкерите считат за много важно жените им да са високи на ръст и да държат на моралните принципи.

Чиновници

Типичните клишета за чиновниците се потвърждават и от проведеното проучване: те така или иначе имат точно определено работно време и изкарват деня си в сгради от 70-те години. Затова те търсят хармония, общи интереси и развлечения.

Дизайнери

Не е трудно да се досетим, че дизайнерите имат високи изисквания към атрактивността на партньора – той трябва да поддържа добра форма и да се облича добре. Интересно е още, че жените дизайнери се смятат за много атрактивни и дори са на мнение, че са по-привлекателни от манекенките. По секси външен вид ги минавали само стюардесите.

Студенти

Ясно е, че сексуалната съвместимост за студентите е от огромно значение, докато представители на останали професионални групи споделят, че това не е на първо място за здрава семейна връзка. Студентите обичат свободата и е сигурно, че няма да се обвържат с партньор, който вече има дете, защото това застрашава фриволния им живот.

Предприемачи

Шефовете на големи фирми имат много стресово ежедневие и затова предпочитат партньор, който да умее да ги разтоварва и да бъде техен приятел. Предприемачите имат нуждата от човек, на когото да споделят чувствата и проблемите си. Външният вид тук е много по-ценен, отколкото за лекарите, банкерите и полицаите. Шефът мисли предприемачески и знае, че една красива половинка ще бъде добра реклама за фирмата.

Журналисти

Журналистите търсят ерудирани, образовани партньори, като за представителите на професията от женски пол това е жизнено важно. Журналистите пренасят техния професионален морал (в идеалния случай!) и в търсенето на партньори. За тях половинки с морал и принципи са на първо място. Проучването показва и тенденция, в която журналистките търсят мъже с чувство за хумор.

Учители

Представителите на тази професия се смятат за интелектуалци и затова търсят половинки, които имат поне тяхното ниво на образование. Всички останали фактори в сравнение с представителите на другите професии не са от толкова голямо значение. Желание за интересни занимания не се търсят, нито пък романтиката играе някаква важна роля при учителите.

Мениджъри

Отговорност, власт, пари и високи изисквания? Мениджърите често биват криворазбрани. Всъщност мъжете мениджъри са скромни и могат да бъдат привлечени просто от някоя жена педантка. Хората от тази професия смятат за важно половинката им да умее да мисли стратегически.

Вижте какви половинки си търсят професионалистите в останалите браншове в Dnes.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Натали ( преди 7 години )
Нищо от това не е вярно. Изследването е едностранчиво и смешно, на ниво детска градина :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар