IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честито Рождество Христово!

25 декември 2012 07 00

Нека от този миг нататък да не се отървете от здраве, щастие, любов и късмет

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Рождество Христово е един от най-светлите християнски празници. Той е своеобразно продължение на Бъдни вечер, защото започва още от полунощ - в народния календар с обичая коледуване. На този ден честваме рождението на Божия син - Исус Христос, който се появява на земята за да изкупи човешките грехове.

Според Евангелието на Лука малко преди раждането на Исус майка Му Мария заедно със съпруга си - дърводелеца Йосиф, потомък на Давидовия род, отиват във Витлеем, родното място на Йосиф. Римският император Октавиан Август издава заповед за преброяване на населението в империята - в границите й тогава се намира и Палестина. Всеки трябва да се запише в родното си място. Мария и Йосиф не могат да намерят място в страноприемницата и затова се подслоняват в пещера извън града, където пастирите затваряли овцете.

В мига на Рождеството в небето пламва необикновена светлина, явява се ангел, който съобщава на намиращите се наблизо пастири, че е дошъл Спасителят.

На Коледа семейството отново се събира, но за разлика от Бъдни вечер похапва и блажно. Обредната трапеза включва пача, свинско печено, прясна пита, баница с месо, млечница, печен дроб, пастърма със зеле, печена кокошка. Вярващите ходят на църква, където има празнична служба.

Рождество Христово е специален празник и за тези, които носят имената Младен, Радомир, Радослав, Радостин, Христо, Христина. Нека да отворят сърцата си за всички, които са се сетили за тях и да демонстрират щедростта си било то и със скромна почерпка.

За щастие на всички нас, светът не свърши на 21 декември и можем да се насладим на една уютна и приказна Коледа. Екипът на Tialoto.bg сърдечно ви желае да не спирате да мечтаете и да вярвате, че всеки следващ ден ще бъде по-добър от предходния. Щастието е във вашите ръце, така че не го изпускайте!

Честито Рождество Христово!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Влади ( преди 11 години )
Честита Коледа и на чудесният ви екип! Бъдете все така интересни в професията!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар