IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво превъзхожда парите

28 януари 2013 11 40

Парите купуват щастие, но щастието само по себе си също може да създаде богатство

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Скорошно проучване на Галъп установи, че „благосъстоянието нараства с покачването на всички нива на доходи в отделните страни“. С други думи, парите наистина могат да купят щастие. Изследването открило още, че съществува силна връзка между реалния брутен вътрешен продукт на глава от населението и чувството на благосъстояние на всеки един гражданин на дадената нация.

Данните могат да бъдат тълкувани и по друг начин, а именно, че щастието създава богатство. Абсолютно сигурно е обаче, че щастието и богатството са взаимно свързани. Те са част от един цикъл и всеки един компонент създава повече от другия.

В сегашната икономическа обстановка, като че ли е по-разумно човек да започне със създаването на щастие. За натрупване на богатство се изисква повече време и ресурси, докато щастието може да бъде създадено буквално за няколко минути.

Ето десет неща, които могат да зарадват веднага всеки един човек, независимо в кой цикъл се намира:

1. Живот. Малко хора се замислят, че самият факт, че съществуват е чудо и истински дар. Стара поговорка гласи, че всеки ден на земята е добър ден.

2. Здраве. Вместо да мислите за болестта като за нещо лошо, което ви се случва, започнете да мислите за здравето си като за нещо хубаво, което притежавате.

3. Цел. Няма нищо по-удовлетворяващо от това да знаеш, че с действията си правиш света едно по-добро място.

4. Приятелство. Всеки човек има приятели, но в забързания живот, който живее, често губи връзка с тях. Отделете малко свободно време днес, за да се свържете с някои от вашите приятели.

5. Семейство. Ако имате чудесни отношения със семейството си, трябва да бъдете наистина щастливи. Вие имате един от най-добрите и неизчерпаеми източници на щастие!

6. Самостоятелност. Чувството, че можете да разчитате на себе си и сами да се справяте с трудностите, носи тихо, но силно чувство на щастие.

7. Общност. Когато човек има подкрепа от повече хора, това го кара да се чувства добре, защото е част от нещо по-голямо от самия него.

8. Благодарност. Вместо да се концентрирате върху това, което нямате, насочете вниманието си върху всички неща, за които трябва да благодарите, че притежавате. Това ще ви накара да се почувствате наистина доволни и щастливи от живота.

9. Смях. Невъзможно е да се смеете и в същото време да бъдете нещастни. Редовните дози смях са повече от обикновено лекарство – те са вкуса на живота.

10. Любов. Кой човек би се чувствал нещастен, когато усеща любовта на хората около него? Да бъдеш обичан и да обичаш е наистина добър повод за щастие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

iv ( преди 11 години )
Много хубаво, добро и правилно - простичко.Благодаря
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар