IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавни начини как да научите чужд език

29 януари 2013 13 40

Освен полезно, ученето на нов език може да бъде и приятно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Една от най-добрите инвестиции, която може да направите за себе си, е да научите чужд език. Какво по-хубаво от това да общувате безпроблемно на местния език по време на следващото ви пътуване? Ако вече сте минали училищните години, имате два варианта да научите нов език – с помощта на самоучител или да се запишете на курс. За да ви бъде интересно и да учите с желание обаче, трябва да направите ученето възможно най-приятно. Ето как:

1. Учете все едно сте по-млади. Интересен подход към изучаването на нов език е да погледнете на него сякаш през очите на едно дете. Купете детски книги и учебни материали и започнете да учите с тях. Това е много по-приятен начин да съградите основните си чуждоезикови познания, отколкото с нормална книга за възрастни.

2. Гледайте филми. Има страхотни италиански, френски или пък испански филми, които може да гледате и едновременно с това да научавате някои и друга дума. Все пак запомнянето и усвояването на нови изрази и думи става много по-лесно, когато чувате интонацията и наблюдавате изображението на героите. Песните са друга забавна опция, която също може да ви помогне.

3. Пазарувайте. Когато пътувате някъде, не говорете с местните на английски език, а се опитайте да научите някои от техните основни думи. Всеки човек ще остане доволен и поласкан, че някой чужденец се опитва да говори на неговия език. Ако хората се по-отзивчиви, дори могат да ви помогнат в произношението.

4. Използвайте технологиите. В интернет е пълно в безплатни приложения, които могат да ви помогнат в изучаването на чужди езици. Също така може да се свържете с други хора, които учат същия език като вас и по този начин да обменяте знания. BBC разполага с чудесни ръководства за учене на чужди езици, които предлагат поглед върху културата и всекидневния начин на живот в дадената страна.

5. Говорете колкото можете повече. Единственият начин да научите някой език наистина добре е като слушате и говорите на него често. Намерете приятели от други страни, отидете в някой ресторант (индийски, мексикански) и се опитайте да говорите с персонала на техния език. Дори, когато сте вкъщи отново може да се упражнявате и когато знаете думата да назовавате всеки предмет покрай, който минавате. Не забравяйте да работите и над вашия акцент.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари