IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените търсят грозни приятелки, за да изпъкнат пред тях

18 февруари 2013 11 40

Този модел е познат и в животинския свят - доказано в света на рибите "гупа"

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато става въпрос за чифтосване, гупите ценят най-много грозните си приятели. Малката и симпатична тропическа рибка, и по-точно мъжките екземпляри, си намират по-грозни от тях приятели, за да могат да изглеждат по-привлекателни пред женските.

Тези малки рибки с красиви, колоритни опашки, които са популярен домашен любимец, предпочитат да си другаруват с по-сивкави представители на своя пол, когато има женски гупи наоколо.

„По-този начин мъжките рибки максимизират своята привлекателност", твърди авторката на проучването Селия Газапарини и нейните колеги от Университета в Падуа, Италия.

По големият въпрос тук е дали тази тактика от аквариума може да се използва и от мъжете в бара?

"Като изследовател не мога да се сравня човешките системи за чифтосване с тези на една малка тропическа рибка", казва Газапарини, но все пак допълва: "Ако ме питате като човек, ще ви кажа, че това се наблюдава често и при хората. Ако искате да впечатлите някоя жена в дискотеката, ще предпочетете до вас да стои Мистър Бийн, а не Джордж Клуни, нали?"

Гупи, Снимка: Reuters

Интересното обаче при хората за разлика от рибките е че по-често жените се обграждат с грозни приятелки, за да се открояват в тълпата.

Факт е, че някои жени имат нужда от постоянно напомняне, че са най-привлекателните наоколо, също като мащехата на Снежанка от едноименната приказка. Това се нарича "контрастен ефект" и се случва понякога несъзнателно, но винаги е в полза на тези, които са надарени с хубост.

Ето защо, тези момичета си намират по-грозни или по-пълнички приятелки, до които да се чувстват красавици във всеки един момент.

От друга страна светът е пълен с желаещи да бъдат „грозната приятелка". Те са като молци, които се въртят около пеперудите, за да ги помислят и тях за пеперуди. Тези невзрачни момичета целенасочено търсят приятелството на красавиците, за да се почувстват и те по-значими. По тази причина, е доста глупаво да им завиждат!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари