IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни начини да се почувствате по-привлекателни

22 февруари 2013 13 40

Не е нужно да го правите чрез шопинг терапия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки човек има периоди, в които се чувства грозен и непривлекателен, дори по принцип да се харесва. Причините за това могат да бъдат всякакви – от липсата на прическа, до пъпката на лицето или качените килограми по празниците, до стреса в работата и проблемите в личния живот.

Ето защо ви предлагаме няколко лесни и бързи съвета, с които ще можете да си възвърнете добрата самооценка и отново да излизате сутрин с гордо вдигната глава.

1. Пийнете нещо или просто си фантазирайте, че имате питие в ръката (второто е задължително, ако е сутрин)

Алкохолът доказано вдига самочувствието или по-скоро маха задръжките. След няколко питиета в бара, човек се чувства истински привлекателен – колкото повече питиета консумира, толкова по-добре се възприема. Още по-изненадващо е, че дори самото очакване за скорошно пиянство е достатъчно, за да накара човек да се почувства по-хубав. Все пак не прекалявайте със спиртните напитки, защото другите хора едва ли ще ви намерят за по-привлекателни, когато сте на градус.

2. Обградете се с по-грозни хора от вас самите

Нека бъдем честни, ако сте заобиколени от група красиви приятели от вашия пол (по-привлекателни от вас самите), най-вероятно ще се чувствате несигурни във външността си. И обратното - ще се чувствате истински красавец/красавица, ако хората около вас за не особено атрактивни и вие изпъквате между тях. Това се нарича "контрастен ефект" и се случва постоянно и автоматично, когато се сравняваме с други хора. Така че използването на тази тактика ще ви даде по-високо самочувствие и дори нямате да осъзнавате защо е така.

Дори рибите "гупа" правят по съшия начин!

3. Спрете цигарите

Има два факта: първият е, че жените с високи нива на естроген се чувстват по-красиви, и второ, пушенето причинява по-ниски нива на естроген в тялото на дамите-пушачки. Така че, ако сте жена пушач и искате да се чувствате по-привлекателна, опитайте се да повишите нивата на естроген в кръвта си чрез спиране на тютюнопушенето. Освен това, този хормон помага за поддържането на женската красота във форма, което не е без значение.

4. Спрете да гледате реклами

Опитайте се, колкото можете да се разграничите от материалистичното, консуматорско общество. Стойте далеч от медийни изображения и реклами, изобразяващи идеала за съвършена красота и охолен начин на живот. В рекламите се използват модели с идеализиран външен вид и освен това в тях се набляга на материалистичните ценности в съвременното общество. Жените са особено уязвими от това въздействие, тъй като започват да изпитват негативни чувства към собственото си тяло, което се различава от лансирания идеал.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

irina_avt ( преди 11 години )
особено ме впечатли втора точка-да се обградиш с по-грозни от теб хора,за да можеш да се издигнеш в собствените си очи и да се видиш по-малко грозен,дори красив:-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
lol ( преди 11 години )
ей тва е , искрено се смях !!! :Д със сигурност твореца на тази тема е бил доста подпийнал :Д
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар