IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училища изключват ученици заради порно

7 април 2013 12 08

Образователните институции изключват по 15 деца на ден, защото гледат порно в часовете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Наричат порното „филми за големи“, но отдавна те не са достъпни само за възрастните. Със свободата, която дава интернет, вече всеки подрастващ младеж или дори по-малко дете лесно може да се запознае със сексуалния свят. Стряскащата статистика във Великобритания сочи, че всекидневно се изключват по 15 деца от училище заради „сексуална разпуснатост“.

Най-малко едно от тези 15 деца е още в начално училище. Всяка година повече от 3000 деца са изключени заради престъпления, включително сексуален тормоз и сексуални нападения. Информацията идва на фона на нарастващата загриженост във връзка с разпространяването на „sexting“ - момчетата препращат помежду си „определени“ снимки на момичета. Често у жертвите се пораждат негативни чувства, клонящи към самоубийство.


Според активистите причини за тревожните факти могат да бъдат нарастващото изобразяване и налагане на сексуалността в обществото, както и лесният достъп до порното в онлайн пространството. Плейбой-зайчета например, украсяват детските моливи, а танците на пилони се описват като разновидност на спортните упражнения.

Статистиката на Острова сочи, че за 200/2010 година изключените ученици са били 3330, а през следващата година още 3030 деца са били изгонени от училище заради сексуална разпуснатост.

Всички случаи обхващат похотливо поведение, сексуално нападение, тормоз и рисуване на сексуални графити, пише вестник Daily Mail. Дейвид Камерън обеща, че всички нови компютри ще бъдат оборудвани с уеб филтри, с помощта на които да е налага ограничение на достъпа до порно в интернет.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Ехаааа, ( преди 11 години )
За 1810 години са изключени 3330 ученици!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Недоумявам ( преди 11 години )
Защо не желаете, да напишете,че не става въпрос за България. Ако това се случваше у нас, съвсем скоро училищата щяха да останат без ученици. Има ли тоя сайт редактори и главен редактор, които да следят репортерите да не подвеждат читателите и да не ръсят бисери на глупостта. Алчността за хонорари е огромна, но уважение и доверие трудно се градяти за секунди се унищожават.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар