IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкриха формулата на перфектния шопинг

4 юни 2013 08 40

Ако искате да пазарувате дрешки – поканете си две приятелки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Според едно ново проучване формулата за "перфектния ден за пазаруване" изглежда така: Шопингът трябва да стартира след 10.30 часа сутринта (за да сте се наспали) и да приключи към 17.00 часа.

Времето трябва да е сухо и топло, но не твърде горещо, тъй като това ще направи неприятно пазаруването по търговските улици на открито, които пък са за предпочитане пред моловете. Освен това вие трябва да се обградите с не повече от две приятелки, за да избегнете решения от вида "задънена улица".

За да бъде шопингът "идеален", трябва да включва още кафе пауза, час след излизане и лек обяд, полят с най-малко две чаши хубаво вино (около два часа след кафето).

Денят трябва да завърши с покупката на поне една нова дреха или чифт обувки, за да донесе пълно удовлетворение. Целият този сценарий ви гарантира приятен ден по магазините, от който ще изпитате истинска наслада и гаранция – няма да се изнервите.

Според проучването, пазаруването в компанията на две приятелки, дава най-голямо удоволствие на жените. Може би това е така, защото групичката от три дами, предлага възможност за демократично мнозинство в решенията (една към две), когато една от жените се колебае по отношение на покупката си.

Освен това според изследването, за да изпитате още по-голяма радост от този шопинг ден, не трябва да разчитате на собствения си автомобил и да се стресирате в търсене на място за паркиране, а да заложите на обществения транспорт или на такситата, които ви дават по-голяма свобода и по-малко отговорности.

Събота си остава най-добрият ден от седмицата за пазаруване, тъй като тогава работещите майки могат да оставят децата си на своята половинка и да излязат по „женски" с приятелките си.

Говорителят на организацията PromotionalCodes.org.uk, която е провела проучването, заяви: "Британците обичат да пазаруват и със сигурност знаят съставките за перфектния шопинг. Той трябва да бъде социално, а не самотно мероприятие, включващо добра компания. Така пазаруването дава възможност да прекарате времето си с близки приятели и да се поглезите с няколко от екстрите, които обичате."

Снимка: Dreamstime

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари