IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадете нови приятелства

16 септември 2013 13 00

Трябва да намерите начини да общувате с повече хора

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото повече пораства човек, толкова по-трудно създава нови приятелства. С възрастта свободното време намалява, за сметка на отговорностите и ангажиментите, което прави поддържането на едно приятелство истинско предизвикателство.

Ако чувствате, че имате нужда от нови хора в живота си, никога не е късно да ги намерите. Срещите с нови хора могат да бъдат зареждащи емоционално и да подействат освежаващо на живота ви. Ето няколко начина, които ще ви помогнат да направите нови приятелства:

1. Вземете си домашен любимец. Проучване на Университета в Западна Австралия показва, че притежанието на домашен любимец може да ви помогне да се срещнете с нови хора. 80 на сто от анкетираните хора с различен тип домашно животно твърдят, че са срещнали приятел в квартала си. При хората без домашен любимец процентите намаляват с 10 на сто. Логично, най-лесният начин да се запознаете с някого е като разхождате своето куче.

2. В случай, че сте много заети и не можете да поемете отговорността да гледате постоянно куче у дома, може да се запишете като доброволец в някой приют или пък от време на време да разхождате домашния любимец на някой свой приятел. По този начин няма да се ангажирате прекалено с животно, а от друга страна ще направите добро с помощта си в приюта или като отменяте своя приятел в излизанията с кучето, които за него са се превърнали в рутина.


3. Не сте големи фенове на животните? Няма за какво да се притеснявате. Може да се запознаете с нови хора, без да е необходимо да разхождате животно в парка. Може да ходите там рано сутрин или по-късно вечер, за да тичате или просто да се разхождате. Не се срамувайте, а се отпуснете и заговорете някого, ако ви направи впечатление.

4. Ако нямате време за сутрешна разходка, може да намерите нови приятели във фитнес залата след работа. Ако всеки път се засичате с определени хора, спокойно може да ги заговорите след определен период от време. Все пак всички сте там, защото споделяте общи интереси. Преди да говорите с някого обаче, вижте от кой тип трениращи е той. Има хора, които обичат спорта, докато други правят упражнения само защото трябва.

5. Търсенето на нови приятелства в мрежата също е вариант. В момента социалните мрежи са истински хит и хората прекарват повече време там, отколкото в „реалния“ живот. Затова подобен ход би се увенчал с успех. Не забравяйте обаче, че не трябва да бъдете предварително настроени негативно – все пак има и много „нормални“ хора в мрежата.

6. Ако все пак идеята за писане с непознат в интернет не ви допада, опитайте да намерите нови приятели чрез настоящите си. Уговаряйте си по-големи събирания, на които да присъстват повече хора или т. нар. приятели на приятели. По този начин вероятността да срещнете някой човек, който ви допада, е много голяма. Още един плюс при този подход е, че лесно може да намерите информация за него.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари