IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мястото, което си избирате в киносалона, издава характера ви

17 октомври 2013 05 20

Ако сядате в центъра – вие сте уверен, ако избирате предните редове – оставате другите да се възползват от вас

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мястото, което всеки човек си избира когато влезе в киносалона, издава някои черти от неговия характер, пише вестник Daily Mail, цитирайки японско проучване.

Хората, които се настаняват в центъра на кинозалата фронтално срещу екрана, обикновено са решителни и уверени в себе си. Тези места се смятат за най-добрите и изискват или предварително резервиране, или идване навреме за началото на прожекцията. И за двете действия се изисква или планиране, или отстояване на правата. До тези изводи е стигнал японският психолог Хироми Мизуки.

Зрителите, които предпочитат местата на задните редове, но също с централни позиции, са спокойни и хладнокръвни. Но ако се настаните встрани, на най-крайните седалки, това издава притеснителност и срамежливост.

Това също означава, че се боите да не бъдете повлияни по някакъв начин от останалите.
Според Хироми Мизуки тези, които се настаняват в центъра на киносалона са социално активни, обичат да бъдат сред останалите хора и да чувстват контакта с тях. Когато зрителите сядат в ъглите на киното и то на задните редове, те обикновено искат да узнаят всичко, което се случва, но нямат достатъчно увереност, за да се ангажират лично в действието.

Ако предпочитат края на предните редове, това означава, че приемат да бъдат притеснявани от другите. Това издава също, че често останалите хора се възползват от тях и от слабостите им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари