IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да кажете сбогом на нежелан приятел

7 ноември 2013 09 00

Как да скъсате връзката си с човек, който ви действа токсично

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Разделите не са запазена марка на двойките, свързани с любов. Разделите се случват и между приятели, които се отдалечават един от друг, често за собствено добро. Всеки човек е имал поне един приятел в живота си, който му е действал токсично, оказвайки му негативно влияние и някакъв вид дискомфорт.

Ето няколко начина как да скъсате връзката си с такъв човек, без да минавате през дълъг и болезнен процес.

Обосновете се и му дайте материал, върху който да разсъждава.

Кажете на своя приятел, че сте решили да преустановите контакта си с него за ваше собствено добро. Уверете се, че му изяснявате добре причините за скъсването, за да не си мисли той, че те са базирани на слухове или на някакво недоразумение.

Сложете отношенията ви в застой.

Ако нямате сили да се изправите с този ваш приятел в откровен разговор, то поне намалете контакта си с него до минимум. Можете да го направите постепенно и този човек от ваш близък довереник да се превърне просто в познат. Така ще си спестите някои драми и ще постъпите разумно, но пък човекът никога няма да разбере с какво точно ви е отблъснал и защо вече не е част от най-близкия ви кръг.

Разговор, но не лице в лице.

Във времената, в които социалните мрежи са толкова повсеместни, няма проблем да кажете на своя приятел чрез имейл или съобщение, че смятате отношенията ви за изчерпани. Разбира се, по-добре е да му обясните лично защо сте решили така, но ако човекът не заслужава толкова много внимание, можете да го информирате и онлайн.

Изслушайте го.

Както при всяка раздяла, редно е да изслушате какво има да ви казва и другата страна. Няма да ви е лесно да чуете неговите обяснения и упреци, но пък можете да научите много от тях и да обърнете внимание на своите собствени недостатъци, някои от които вероятно не сте знаели, че имате.

Не правете сцени.

Уредете си разговор на четири очи, за да не правите сцени пред ваши общи приятели. Ако сте в общ приятелски кръг, охладняването на отношенията ви ще се отрази на всички, но поне гледайте да не се изложите пред останалите. Дръжте се зряло и с достойнство. Не изпускайте лошите си чувства по начин (вербален), заради който след време ще съжалявате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари