IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да притежавате, за да имате щастлив живот

18 ноември 2013 13 30

Чудите се как да направите живота си по-щастлив и съвършен? Има как.

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички хора мечтаят за съвършен живот, борят се ден след ден, с надеждата че ще се радват на обилно щастие в бъдеще. Но щастието е много субективно понятие и повечето хора наистина нямат представа какво може да им донесе радост и усещане за благополучие.

За едни хора щастието значи по-богат живот, за други – намирането на истинска любов и създаването на семейство, за трети това е добро здраве и професионални успехи и т. н.

Има хора, които прекарват целия си живот гонейки неуловимото щастие, за да осъзнаят най-накрая, че за да бъдат щастливи, щастието трябва да извира като енергия от тях самите.

Ако сте раздразнен, заядлив и нещастен през цялото време, всичко около вас ще ви изглежда негативно. Ако сте с положителна перспектива към личния си свят, той ще изглежда изпълнен с щастие.

Само когато имате ясна дефиниция какво за вас е щастие, ще можете и да го постигнете. Ето и 13-те неща, които трябва да притежавате, за да имате един щастлив живот:

1. Любящо семейство/партньор. Когато в живота ви има някой, който ви обича безусловно и вие му отвръщате, това е сериозна предпоставка за усещане за лично щастие. Любовта дава по-голям смисъл в живота на човек, защото има с кого да споделите всеки момент от съществуването си. Хората имат вродена нужда да се чувстват обичани и желани, а това им носи щастие и удовлетворение.

2. Хубава работа. В съвременното общество, това което човек прави на работното си място, донякъде го определя като личност. Така че трябва да се стремите да харесвате това, което работите. Няма как да сте истински щастлив, ако мразите професията или работата си. Човек прекарва прекалено голяма част от живота си в изпълняване на служебни задължения, така че трябва да се опита да обича това, с което си изкарва прехраната.

3. Няколко добри приятели. Не е нужно да имате много приятели, за да бъдете щастливи. Важното е тези, които имате да са стойностни и да можете да им се доверите. Затова дори да сте в стабилна връзка с половинката си, не загърбвайте верните си приятели, а се опитайте да ги запазите.

4. Хоби или страст. Едни от нещата, които могат да ви дадат усещане за постижение и лично удовлетворение, са вашите хобита. Ако не разполагате с хоби, измислете си такова.

5. Добър нощен сън. Добър нощен сън е едно от тези пренебрегвани неща, които могат да донесат хаос в живота ви. Хората, които не си доспиват, са по-мудни и бавни, уморяват се по-бързо и са по-раздразнителни и по-болнави. Уверете се, че спите най-малко седем до осем часа всяка нощ.

6. Приключения и ваканции. Никога не позволявайте на стагнацията да направи сив живота ви. Опитайте се да правите поне по едно ново нещо всяка седмица – да отидете на едно ново място, на което не сте били досега. Търсете всякакви начини да запазите живота си вълнуващ през цялото време.

7. Устойчив доход. Парите не са надценявани. Без пари повечето забавни неща ще останат извън вашия обсег. В същото време не е нужно да имате купища пари в банката. По-важното е да имате устойчив доход по всяко време. Чувство за богатство е състояние на ума. Когато човек смята, че печели достатъчно (може да взима средна и дори малка заплата), той е щастлив и нагласата му към живота е положителна.

8. Цел. Без цели и амбиции човек е просто едно същество, което яде, спи и т. н. Ето защо е важно непрекъснато да си създавате цели – малки и големи. Всеки път, когато постигнете целта си, ще се чувствате много по-добре.

9. Спорт. Редовните тренировки изпълват тялото с хормоните на щастието и карат човек да се чувства добре. Освен това ще изглеждате много по-добре и ще се чувствате по-секси.

10. Добра храна. Храната е едно от онези неща, които може да ви помогне да оцените удоволствието от живота много повече. Споделените вечери с приятели и любими хора ще ви донесат много незабравими спомени и някои от най-щастливите разговори.

11. Положителни мисли. Напълнете ума си с положителни мисли и се опитвайте да не позволявате разни страхове и негативни преживявания да спъват щастието ви през цялото време. Сравненията и ревността също са отрицателни мисли.

12. Пауза. Спрете, огледайте се и оценете света по достойнство. Ще видите, че той е едно красиво място. Научете се да цените малките щастливи мигове и да се наслаждавате на красотата на хората и природата около себе си.

13. Спомени. Вашият живот е една голяма колекция от спомени. За да се чувствате щастливи в далечното бъдеще, не трябва да забравяте щастливите събития в настоящето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Мина ( преди 10 години )
И при социализма и сега нахалните и безочливите са ОК.Те можеха и могат винаги защото са безскрупулни.И не им пука за нищо.Обикновено мързеливи и може би затова им върви във всичко.Здрави, хубави семейства,пари,обиколиха света.Може би това е истината.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар