IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които всяка жена би трябвало да знае

8 януари 2014 15 00

... преди да ѝ се наложи да ги научи от личен опит

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Онлайн общностите са невероятни места, от където човек може да черпи съвети и истинска мъдрост от опита и мнението на другите. Точно за това сайтът Reddit е помолил своите потребителки да изброят нещата, които всяка жена би трябвало да знае, преди живота да ѝ помогне да ги научи „от личен опит“.

Отговорите варират от практически съвети, до истински мантри за живота. Ето и 10 от най-смислените отговори:

1. Жените трябва да знаят, че малко неща са по-важни от здравето им.

Не трябва да подценявате редовните медицински прегледи, както и трябва да се научите да проверявате гърдите си за бучки сама. Никога не се страхувайте да говорите с лекаря си, ако подозирате, че нещо не е наред, без значение колко ви е неудобно.

2. Не е задължително да искате деца.

Счита се за абсолютно недопустимо една жена да не иска деца. Но истината е, че отказването от майчинството, трябва да се приема като личен избор и да се уважава. Не се оставяйте на натиска на вашето семейство и приятели, както и на самото общество, задължително да имате дете. Ако не искате деца, просто не раждайте. Все пак това си е вашият живот (и вашата утроба). Никой не може да ви предскаже за какво точно ще съжалявате един ден.

3. Винаги ходете по малка нужда след секс.

Това е начин да се отървете от бактериите, които могат да бъдат натрупани около уретера и така да намалите шанса за развитие на инфекция на пикочните пътища.

4. Уверете се, че вашият сутиен всъщност ви пасва.

Не носете сутиен, който ви е по-малък и ви убива, дори да е на супер луксозна марка като Victoria's Secret. Това бельо може да ви донесе болки в гърба и истински дискомфорт. Освен това променяйте размера на сутиена си през няколко години, особено ако формата на тялото ви и килограмите ви са се променили.

5. Вашето тяло не е странно.

Гърди, крака, уши, носове – всички тези органи могат да бъдат в най-различни размери, форми и нива на окосменост. За това не се сравнявайте с другите, а се опитайте да постигнете най-доброто от това, с което природата ви е дарила, чрез правилно хранене, грижи и редовен спорт.

6. Не се притеснявайте, ако сте силно сексуална.

Чувствайте се комфортно по отношение на своята сексуалност, дори да се различава от общоприетата. Няма нищо лошо в това да имате по-различни фантазии и по-смели желания и да се помъчите да ги осъществите, стига това да е безопасно.

7. Не е нужно да се извинявате за всичко.

Това е само една дума, но ако я казвате по 10 пъти на ден, ще започнете да гледате на себе си с други очи. Най-общо казано, ще подкопаете самочувствието си, а и другите ще започнат да ви приемат за даденост.

8. Можете да се оправяте с битовите неща и сама.

Не е нужно винаги да разчитате на някой мъж, за да ви помогне с прости задачи. Купете си основен набор от инструменти като отвертки, клещи, нивелир и т. н. и се научете как да ги използвате. Носете куфар с важни авто инструменти и в багажника на колата си.

9. Бъдете вярна на себе си.

Без значение каква сте – забавна, независима, умна, секси, досадна, приказлива, мълчалива и т. н., все някой ще ви оцени в този ви вид. Не се опитвайте да се променяте, за да угодите на другите.

10. По-добре е да сте сама, отколкото с неподходящ партньор.

Ако виждате, че един човек не е за вас, не си губете времето в опит да го променяте. Може би той не е точният човек за вас и просто няма да ви направи щастлива. По-добре продължете да търсите и се избавете от лошата компания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари