IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унизена кърмачка срива имиджа на Victoria's Secret

27 януари 2014 11 40

Магазин на марката в Тексас не ѝ позволява да кърми детето си в съблекалнята, което е нарушение на местния закон и нейните права

Ашли със сина си. Снимка: Ashley Clawson

Ашли със сина си. Снимка: Ashley Clawson

Лейбълът за бельо Victoria's Secret може да загуби доста от клиентките си, след като млада тексаска се оплака публично, че не са ѝ разрешили да накърми гладния си 4-месечен син в съблекалнята на един от магазините им. Жената била още по-възмутена от факта, че тя похарчила известна сума в обекта на марката, но когато помолила да я пуснат в съблекалнята да накърми детето си, била унижена от продавачката, пише Daily Mail.

Ашли Клаусън (27) посетила магазина в мола в Остин, Тексас миналия понеделник и си пазарувала бельо, когато 4-месечният ѝ син заревал мощно от глад. Жената помолила персонала да ѝ позволи да нахрани момчето, но отговорът бил: „Не. Не можете да кърмите сина си тук. Идете навън в алеята, където никой няма да ви види“.

Пред MailOnline Ашли обясни, че се почувствала доста унизена и почти разплакана се запътила в тоалетната, където нахранила бебето си, седейки на тоалетната чиния.

„Побързах към тоалетната и го нахраних там“, каза жената, обяснявайки, че навън е било прекалено студено, а колата ѝ е била далече. „Нямаше начин да изляза навън в алеята на студа и вятъра и да застраша здравето на сина си“, добави Клаусън.

Ашли, съпругът ѝ и дъщеря им. Снимка: Ashley Clawson

Засрамена тя се обадила веднага на съпруга си Джеф, когато се прибрала у дома. Ашли не само се почувствала унизена, но и била бясна, защото изхвърляйки я от магазина, служителката на Victoria's Secret нарушила правата ѝ. По законите на Тексас „Жена може да кърми детето си на всяко място, на което се намира“.

Г-жа Клаусън, която има и момиченце на две години и половина, е подала две жалби срещу модния бранд. Освен това тя написала във Facebook какво се е случило и вече има доста поддръжнички, които са се отказали да купуват продуктите на лейбъла. Един от коментарите под поста ѝ гласи: „Сериозно? Национална верига магазини, която продава сутиени, казва на жена, че не може да накърми сина си в магазина ѝ?“.

Магазинът срещу който дамата е подала жалба. Снимка: Google

Говорителят на Victoria's Secret побърза да се извини за случилото се и каза, че лейбълът вече е взел мерки това да не се повтаря: „Приехме проблема много сериозно. Имаме дългогодишна политика, според която се разрешава на майките да кърмят децата си в нашите магазини и съжаляваме, че се е случило подобно нещо в един от тях. Извинихме се на г-жа Клаусън и сме взели всички мерки да обясним на служителите си, че политиката на компанията разрешава кърменето в нашите обекти“.

Въпреки извинението Ашли твърди, че случката я е накарала да гледа на Victoria's Secret по съвсем различен начин.

„Никога не съм мислила, че кърменето е срамно нещо, особено в магазин, където се виждат гърди на всеки ъгъл. За верига, която промотира красотата на женското тяло, кърменето трябва да бъде добре дошло. Все пак гърдите по природа са за това, да хранят децата ни“, възмутено заяви обидената жена.

Ашли вече е говорила с местния мениджър на магазина, който ѝ е отвърнал да очаква нещо на мейла си, което до момента не е пристигнало. От изпълнителния директор на компанията, до когото е писала, също няма никакъв отговор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари