IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроците на успешните хора

7 март 2014 06 19

Какъв е техният подход към живота и с какво се отличават от останалите?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

„Успешните хора винаги търсят възможности да помагат на другите. Неуспешните хора винаги се питат: „Каква е ползата от мен?“, смята световноизвестният автор на книги, мотиватор и лектор в областта на успеха и личностното развитие.

Това е първата и съществена разлика, която разделя хората. Човек сам избира в коя група иска да попадне. Успешните хора са тези, които работят нещо, което им доставя удоволствие, хора, за които животът е един експеримент. Те изкарват достатъчно пари, за да живеят по начина, по който искат, усмихват се искрено и се смеят често.

Ето пет теми, които ще ви помогнат да научите нещо полезно от успешните хора:

1. Значимостта на другия/другите.

Ако направите експеримент и попитате няколко наистина успешни хора на какво дължат своя успех, едно от изброените неща със сигурност ще бъде намесата на друг човек или дори хора. Това може да е съдружник, съпруга, роднина и т. н. Тези хора обаче преди всичко вярват в собствените си сили и стремежи и са като човек, който твори в собствения си живот. Изненадващо за някои хора, романтиката също е част от уравнението за успешна кариера.

2. Идеите са експерименти в лабораторията, наречена живот.

Независимо дали идеите ви спохождат през ден или имате само една, която се върти в главата ви в последно време, вие трябва да действате. Успешните хора са тези, които рискуват и които правят нововъведенията. Те са се научили да не приемат провала като нещо лошо, а като опит, необходим им, за да постигнат това, което са днес и това, което искат да бъдат утре. Те успяват да преценят дали дадена идея трябва да се реализира, трябва да изчака или трябва да се откажат от нея.

3. Те са фокусирани и предани на нещо.

Повечето хора се стремят да направят всичко за всички и да бъдат всичко за всички. Успешните хора не мислят по този начин. Не, защото не искат да помагат. Те са наясно с какво и на кого наистина могат да окажат помощ и на кого не си заслужава да го правят. Те имат приоритети и фокус на действие.

4. Артисти и делови хора живеят в хармония.

За протокола: това не са професии, а роли, архетипи, умения, начини на съществуване и виждане на света. Успешните хора, които са щастливи в своята работа, не се страхуват от тези две роли, тъй като успяват да ги обединят в една здравословна връзка. Свободата и сигурността са двете крила, които позволяват на птицата да лети. Две крила на свобода биха накарали човек да живее с нереалистични очаквания. Двете крила на сигурност пък биха премахнали удоволствието от живота и биха заземили всичко на прагматично ниво.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
хората не са успешни, а успеЛи!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар