IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хората, които ще загубите през живота си

22 април 2014 11 22

Докато израства, човек се сблъсква с различни типове раздели

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Хората идват в живота ви един ден, а после си отиват. Независимо дали те са свързани с работата ви, дали са ваши приятели или любими хора, допускането на някой човек във вашия живот никога не е лесно. Подобно действие ви прави уязвими и същевременно отговорни за начина, по който ще се развият вашите отношения с определен човек.

Когато допуснете хора в живота си, те вече са там. Те стават част от вашето ежедневие и вие едва ли се замисляте какво може да се случи, ако някой от тях си тръгне. Ако приемането на някой човек във вашия свят е трудно, то раздялата с него е още по-трудна. Загубата на някого означава загуба на частица от вас. С хората, които вече не са част от вашия живот, вие сте прекарвали дълги часове, споделяли сте съкровени тайни и най-важното – сътворили сте спомени заедно, които едва ли някога ще забравите.

Преминаването през различни видове взаимоотношения е неизбежно, но всяка загуба боли по различен начин. Ето и кои са хората, които ще загубите през живота си:

1. Човекът, който никога не сте имали.

Казват, че не можеш да загубиш нещо, което никога не е било твое. Ако обаче един човек е бил част от живота ви, дори за кратък период от време, той става близък с вас. Следователно вие се докосвате до него и го „притежавате“ по някакъв начин. Това е човек, с когото сте прекарвали минути, часове, нощи. Човек, който се е настанил в сърцето ви, обладал е мислите ви и е спал до вас в леглото. Обикновено това е човек, който винаги ще притежава част от вашето сърце, но дори няма да го знае. Това е човекът, за когото ще ви боли дълго, а понякога и завинаги.

2. Човекът, който ви разочарова.

Да допуснете някого близо до вас и да му се доверите може да се окаже истинско предизвикателство. Особено, ако вече сте изживели няколко разочарования. След определен период от живота на всеки човек той се учи да бъде малко или много скептичен по отношения на хората и техните намерения. Когато обаче човек се довери, той го прави напълно. Така че хората, които ви разочароват, не само ще ви причинят болка, но и ще ви накарат да се ядосвате на самите себе си. Ще бъдете гневни за това, че са ви подлъгали и най-важното, че сте позволили да го направят. За съжаление, човек се сблъсква с редица подобни ситуации в своя живот и всеки път губи по малко от своето доверие и вяра в себе си – неща, които никога няма да се върнат отново.

Снимка: Dreamstime

3. Човекът, който е тук, но всъщност не е.

Хората се променят. Хората се развиват и поемат в посоката на живота, която самите те са си избрали. Човекът, който е тук, но всъщност не е, е този, който реално не сте изгубили, но с когото сте се отдалечили толкова много, че вече почти нищо не ви свързва. Ако вие сте били по-отдадената страна във вашите взаимоотношения, е напълно възможно да изпитвате болка и да страдате заради начина, по който се случват нещата. От друга страна до една степен раздялата с такъв човек е не толкова стресираща, тъй като тя се случва постепенно и във времето, което ви прави по-подготвени и ви предпазва от шока.

4. Човекът, който си отиде.

Загубата на някой скъп до вас човек заради дистанция е неизбежна. Животът и обстоятелствата карат хората да напускат града си, страната си и понякога вие и въпросният човек може да се окажете разделени от цял океан и хиляди километри разстояние. Разбира се, има безброй начини, по които може да поддържате контакт с този човек, но никога няма да бъде съвсем същото.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
До Анонимен: Никакво абстрактно мислене и въображение нямате. Явно се водите само по логиката, която често е скучна и държи човек в окови...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
е логично звучи да загубиш някой, който си е отишъл...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар