IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Причините, заради които трябва да имате приятел мъж

29 април 2014 13 19

Ползите от приятелството с човек от срещуположния пол не са една и две

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дали наистина съществува искрено приятелство между мъж и жена може би никой не може да каже със сигурност. Един от големите рискове, пред които се изправя този тип приятелство е любовното увлечение.

Със сигурност обаче има много хора, които предпочитат да загърбят любовните трепети, за да запазят приятелските си отношения, които понякога са градени с годините. В този смисъл може би наистина може да има приятелство между жена и мъж.

Каква обаче е ползата на една дама от приятелството ѝ с мъж и защо тя трябва да има точно такъв приятел до себе си? Докато приятелките могат да разберат по-добре една жена, то приятелят мъж предоставя една съвсем нова перспектива – изцяло нов поглед върху живота. Ето и кои са причините, заради които си заслужава да имате приятел мъж:

1. Те могат да влязат в ролята на Мъжа.

Нуждаете се от мъж, който да ви придружи на сватба или официално събитие? Ако сте необвързани в момента, какво по-хубаво от това да вземете за компания своя приятел. Да имате такъв човек до себе си и да знаете, че можете да разчитате на него (както и той на вас) е много важно, особено ако все още не сте намерили подходящия човек. Освен това вие ще се познавате толкова добре с вашия приятел, че няма да се чувствате неудобно, каквото и да ви се наложи да правите заедно.

2. Ще ограничите драмите.

Обикновено приятелствата между жени са емоционални и драматични, тъй като дамите залагат повече на чувствата и емоциите. Макар понякога това да е от полза за приятелството, в повечето случаи наврежда. С мъжа приятел обаче няма да имате излишни драми. Там нещата са ясни и точни.

3. Ще разполагате с мъжка гледна точка.

Дори да имате богат любовен опит, отново не може да бъдете сигурни, че сте наясно какво се върти в мъжката глава. Да имате мъж приятел е огромно предимство. Той ще е инструментът, с чиято помощ ще можете да надникнете в съзнанието на обекта на вашия интерес и да разберете какво се случва наистина. Това определено ще ви бъде от полза, предпазвайки ви от любовни разочарования и заблуди.

4. Разполагате с потенциален сватовник.

 Лоялните приятели от противоположния пол са едни от най-успешните сватовници! Те знаят какво искате вие и какво заслужавате. Ето защо те веднага биха ви запознали с някого, ако смятат, че с него бихте си паснали.

5. Човекът майстор.

Докато вашите приятелки винаги могат да ви помогнат с пазаруването или дилемата какво да облечете тази вечер, вашият приятел мъж може да ви избави в доста по-напрегнати ситуации. Например, той може да ви смени гумата или да ви помогне с пренасянето на тежки предмети. Ако все още не знаете как да смените изгоряла крушка, поне имате някой, който ще го направи вместо вас.

6. Получавате честни съвети.

Обикновено мъжете приятели са много добри в даването на съвети в конкретни ситуации. От тях може да очаквате максимална откровеност и мнение без увъртане.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

aбвг ( преди 10 години )
Aз имaм двaмa съученици в клaсa които сa ми приятели и искaм дa кaжa че е добре женaтa дa имa освен приятелки дa имa и приятели те винaги ми кaзвaт кое ми стои добре кое не и сa искренни но понякогa кaто съм хем с приятелките и с приятелите някой ти пускa бръмбaрa в глaвaтa и почвa дa ми сa искa дa го прaвя с някой от тях двaмaтa и ... някaк просто по добре ми се струвa дa спя с някой от тях от колкото с друг който не познaвaм толковa добре...но те моите приятели сигурно ще си умрът девствени
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pufpaf ( преди 10 години )
Много е хубаво човек да има добри и истински приятели и от двата пола. Аз примерно някои неща бих ги споделял само с жени приятелки. Примерно проблеми във отношенията с друг човек, които ако ги споделиш с някой приятел мъж, няма да чуеш нищо полезно. Те дори не знаят какво да говорят, за да те успокоят и да ти стане по леко и да то дадът добър съвет. Жените са по добри слушатели като цяло и на мен са ми много по приятни за общуване от колкото мъжете.За жената също има големи ползи от това да има приятели мъже, особено за "точка 3" мъжете са много ценни. Мъжете много често залагат капани, играят умело роли и една жена лесно може да се заблуди от намеренията на някой мъж и ако има добър приятел мъжки пол, той може много да и помогне, защото знае как мислят мъжете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
за жената е ледно да има приятел мъж, но за мъжа не е същото!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар